En lang sangkarriere og allsidig utdannelse, gir Elisabeth Tandberg et solid grunnlag når hun underviser studentene ved Vokalseksjonen.

Elisabeth Tandberg

Fagområde

Språk/Vokalseksjonen

Avdeling

Høyskolen

Stilling

Høyskolelektor

Kontaktinformasjon

Telefon:

924 28 338

Elisabeth Tandberg har utmerket seg i sin spesielle kombinasjon av lang sangkarriere og en allsidig språklig utdannelse og praksis. Hun underviser i språk ved vokalseksjonen ved Høyskolen Barratt Due. 

Hun har studert tysk, fransk, musikk og fonetikk, pedagogikk og språkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Tandberg har solistdiplom i sang fra S. Cecilia akademiet i Roma. I 2007 fullførte Tandberg et basiskurs i høyskolepedagogikk på Norges musikkhøgskole. 

Hun er en erfaren underviser, og har – i tillegg til sin stilling ved BDM – blant annet jobbet tyve år ved Operahøgskolen (KiHO) med undervisning i italiensk, fransk og tysk. Tandberg har også undervist i italiensk og fransk ved NMH i tyve år. Hun holdt mesterklasser i norske romanser i Riga i 2006 og i italienske romanser ved NMH i 2013, og holdt seminar om italiensk Bel Canto i 2016.   

I 1975 debuterte Tandberg som konsertsanger i Oslo, med Robert Levin ved flygelet, og fulgte opp som operasanger i 1979 i Spoleto, Italia. Hun har sunget store roller i blant annet Hans og GreteLa Sonnambula og Norma. Tandberg har holdt solokonserter i Norge, Italia, Hong Kong, Australia og USA. Hun var med å markere Griegs 150-årsdag i 1993 med en konsert i Beijing sammen med Wolfgang Plagge. 

Tandberg har vært engasjert som solist under Festspillene i Bergen og med Oslo-Filharmonien, og har hatt flere turnéer for Rikskonsertene. Hun har vært med på flere album-produksjoner, blant annet The Last Rose of Summer (europeiske folketoner) og Valborgsnatt (tekster av Vilhelm Krag) sammen med Jorunn Marie Bratlie, og Stevnemøte (tekster av Vilhelm Krag) sammen med Per Arne Frantzen.

Les mer om Elisabeth Tandberg her: www.elisabethtandberg.com