Unge Talenter

Unge Talenter er et veksthus for morgendagens musikere, der spesielt interesserte barn og unge mellom 13 og 19 år tilbys instrumental/vokalundervisning, teori og ensembleaktiviteter.
Hovedsponsor

Søknadsfristen er 10. januar 2023 for oppstart høsten 2023

 

INTRODUKSJON

 

Unge Talenter Barratt Due er et fordypningstilbud for unge utøvere innen klassisk musikk. 

Programmet retter seg mot elever både i ungdomsskole og videregående skoles alder.

Opptak skjer gjennom prøvespill. Dette gjennomføres en gang pr. år, som regel i februar. Påmelding til prøvespill gjøres på eget skjema, som er tilgjengelig på nettet fra medio november hvert år.

De elevene som blir godkjent, mottar individuelt tilrettelagt og tilpasset instrumental og vokalundervisning. Unge talenter tilbyr også undervisning i musikkteori og direksjon. I tillegg tilbys en rekke ulike ensembleaktiviteter, som kammermusikk og orkesteraktivitet.

Unge talenter Barratt Due har virksomhet i Oslo og Bergen.

I Oslo foregår undervisningen ved Barratt Due musikkinstitutt.
I Bergen er det i samarbeid med Bergen Kulturskole og Griegakademiet.

I Oslo tilbys også et intensivt alternativ som spenner over 10-12 helger, tilrettelagt for elever som kommer langveisfra. (Tuttihelger)

Unge Talenter samarbeider om musikkundervisningen ved musikklinjen på Edvard Munch videregående skole i Oslo.
Gjennom dette tilbudet kan vi tilby opp til 10 elever per årstrinn et fordypningstilbud på et svært høyt nivå. 

Unge Talenter skal skape et rom som gir mulighet til å ta et realistisk valg om å bli musiker!

Les mer om de ulike tilbudene under.

For informasjon om søknad til Unge talenter, klikk her

 

 

 

Les mer

Generell informasjon

Utvikling av unge talenter omfatter langt mer enn å praktisere og foredle tekniske ferdigheter. Å kultivere musikalsk forståelse og innlevelse, gode holdninger og relasjoner, samt et godt samspill mellom hjem og skole, er også viktige forutsetninger for å skape hele musikere.

Gjennom vårt arbeid setter vi oss fore å bidra til at elevene blir selvstendige og reflekterte mennesker. Vi legger stor vekt på at miljøet skal være inkluderende og skape tilhørighet for den enkelte elev; at de skal føle seg trygge og ha respekt for hverandre. Både Juniororkesteret, Juniorensemblet og klaver- og blåserseksjonen har en miljøfremmende rolle som griper utover det musikkfaglige samspillet. 

Fordi vi vet at alle elever har sin individuelle bakgrunn og utvikler seg i sitt eget tempo, ønsker vi å legge forholdene spesielt tilrette for den enkelte. Hvilke forhold som skaper best grobunn for en optimal utvikling, vil variere fra individ til individ. Noen blomstrer sent, andre tidlig, og dette tar vi hensyn til! Derfor har vi ulike tilbud som vi langt på vei skreddersyr med utgangspunkt i hvor langt i sin utvikling eleven er kommet.

I sum ønsker vi at Unge Talenter skal muliggjøre en optimal vekst og utvikling, samt gi et solid grunnlag for videre studier. Programmet har en todelt målsetning; å tilby unge musikktalenter et frodig og inspirerende vekstmiljø, og å forberede dem for videre høyere utøvende musikkutdanning.

Unge Talenter er subsidiert av Kunnskapsdepartementet. En egenandel i form av en semesteravgift betales av alle elever uansett hvilket undervisningstilbud den enkelte omfattes av.

For skoleåret 2022/2023 er semesteravgiften kr. 8640,-

 

Nyheter

Juniorensemblet Barratt Due på Munchmuseet

Onsdag 4. mai arrangeres konserten "Otherworldly resonances", der Juniorensemblet Barratt Due spiller sammen med Vilde & Inga.

Soon-Mi Chung Barratt-Due har fått opprykk til professor

Vi gratulerer Soon-Mi Chung Barratt-Due som har fått personlig opprykk til professor!

Konsertmesteren

Under årets Ung Filharmoni skal ikke bare Ina Han Brekke (17) spille i orkesteret - hun skal også lede det som konsertmester.

Duket for sommersamling

Denne uken ble det klart at Ung Filharmonis sommersamling gjennomføres som planlagt. - I år er det spesielt viktig å ikke avlyse, mener Ina Han Brekke, en av årets 71 deltakere.

Ansatte