Alexander Nickelsen underviser i klaver bi-instrument og teori. Han har tidligere undervist ved en rekke læresteder, blant annet i USA og i Latin-Amerika.

Alexander Nickelsen

Fagområde

Teori, seksjonsleder

Avdeling

Musikkskolen og Unge Talenter

Stilling

Musikkteori og klaver bi-instrument

Kontaktinformasjon

Telefon:

944 37 120

Alexander Nickelsen er tilknyttet Musikk På Majorstuen og Unge Talenter som lærer. I tillegg er han seksjonsleder for fire teorilærere og tre bi-instrumentlærere. 

Han har en mastergrad i Jazz Performance fra New England Conservatory, samt to bachelorgrader, i Music Education og Jazz Performance, fra Berklee College Of Music.

Nickelsen underviser i klaver bi-instrument med en integrert metode for besifring, analyse, arrangering, komposisjon og improvisasjon. Han underviser også i teori, både ved Musikk på Majorstuen og Unge Talenter. Han har utarbeidet læreplanene for teori og bi-instrument, og jobber med å utvikle en tverrfaglig og digitalt integrert læreplattform, ”Musikk i teori og praksis”, for fagene teori, bi-instrument og kor ved Musikk på Majorstuen .

Alexander Nickelsen har tidligere undervist ved en rekke skoler og universiteter i USA, Latin-Amerika og i Norge. Han var tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt da Musikk på Majorstuen ble etablert i 2011, og har vært fast ansatt siden 2014.