Bård Monsen er en allsidig fiolinist og kammermusiker som tidlig utmerket seg både som utøver og lærer.

Bård Monsen

Fagområde

Fiolin, seksjonsleder stryk Høyskolen Barratt Due, Styremedlem

Avdeling

Høyskolen og Unge Talenter

Kontaktinformasjon

Telefon:

930 12 586

Bård Monsen er seksjonsleder for kammermusikk og strykere ved Høyskolen, og universitetslektor i fiolin ved Barratt Due musikkinstitutt.

Han har en bachelorgrad fra Barratt Due musikkinstitutt og Performer Diploma fra Indiana University. Tidligere lærere inkluderer Alf Richard Kraggerud, Stephan Barratt-Due, Geir Inge Lotsberg og Mauricio Fuks.

I 2017 ga Monsen ut det kritikerroste albumet «Interactions», sammen med Gunnar Flagstad på 2L, og han er tidligere Spellemannsnominert for sin innspilling av Ysaÿes Sonata for to fioliner, sammen med Henning Kraggerud. Han har jobbet som universitetslektor ved UIA og NTNU, og har gitt flere mesterklasser i Europa og Sør-Amerika. Under studietiden ved Indiana University jobbet han som assistent for Professor Mauricio Fuks. Han har hatt engasjementer som konsertmester og kunstnerisk leder i norske orkestre, og spiller jevnlig kammermusikk med norske og internasjonale musikere på toppnivå.

Bård Monsen er seksjonsleder for strykerseksjonen på Høyskolen Barratt Due, og underviser i tillegg på Unge Talenter Barratt Due. Monsen sitter som ansattvalgt styremedlem i Stiftelsen Barratt Due for perioden 2021-2023.