Unge Talenter - et veksthus for morgendagens musikere!
Foto: Sverre Chr. Jarild

Barratt Dues Unge Symfoniorkester

Barratt Dues Unge Symfoniorkester ble opprettet i 2011 og består av elever ved avdelingen Unge Talenter ved Barratt Due musikkinstitutt. Samtlige musikere er under 20 år.

Foto: Sverre Chr. Jarild

Juniororkesteret Barratt Due

Barratt Dues Juniororkester ble grunnlagt av kunstnerisk leder Soon-Mi Chung i 1985 og har siden blitt ledet av henne (1985-1993 og 2006-dd) og Alf Richard Kraggerud (1993-2006), og feiret sitt 25-års jubileum i 2010. I pakt med Barratt Due musikkinstitutts pedagogiske idé om at ensemblespillet er selve kjernen i dannelsen av unge musikere, har Juniororkesteret helt siden starten vært en viktig del av aktivitetene ved vår Unge Talenter-avdeling.

Orkesteret rekrutterer strykertalenter i alderen 13-19 fra hele Norge og blant orkesterets tidligere medlemmer er det en lang rekke musikere som i dag har framskutte posisjoner i norsk og internasjonalt musikkliv. Aleksander Rybak ble en internasjonal berømmelse da han i 2009 gikk til topps i den internasjonale MGP-finalen. I den klassiske sfæren har Vilde Frang, EMI Classics' Young Artist of the Year 2010, etablert seg i det internasjonale toppsjiktet av unge fiolinister. Eldbjørg Hemsing og Guro Kleven Hagen, som fikk topplasseringer EBU Young Musician Competition i 2008 og 2010, er blant de mange høypotente musikkbegavelsene som har vokst med og preget orkesterets kvalitet.

Blant tidligere medlemmer av orkesteret er konsertmestrene i Atlanta Symphony, Danmark Radios Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester og Norrlandsoperans Symfoniorkester i Umeå, Sverige, foruten andre sentrale roller i samtlige profesjonelle orkestre i Norge og våre skandinaviske naboland.

Orkesteret har gjennom sin utstrakte turnévirksomhet besøkt Ankara, Bergen, Beijing, Cape Town, Johannesburg, Graz, Hangzhou, Kuala Lumpur, London, Napoli, Pretoria, Salzburg, Shanghai, Singapore og Wien. I Norge har orkesteret konsertert for skolebarn over hele landet, opptrådt for kongelige og andre prominente gjester ved en mengde offisielle anledninger, deltatt på alle de viktigste kammermusikkfestivalene og i en lang rekke radio- og fjernsynsprogrammer, og har flere utgivlser på CD bak seg, blant annet med verker som er spesielt tilegnet Barratt Dues Juniororkester.

Juniorensemblet Barratt Due

Juniorensemblet Barratt Due er etablert som orkesteret på Unge Talenter før Juniororkesteret, og retter seg mot aldersgruppen mellom 12 og 16 år. Dyktige yngre strykere kan tas opp tidligere. Dirigenter har vært Bård Monsen og Ole Eirik Ree (2007-2011) og Sigyn Fossnes (2006/07 og fra 2011). Det er likevel verd å nevne at orkester for denne aldersgruppen går tilbake til 1985 da Soon-Mi startet Juniororkesteret, men da 2006-generasjonen i Juniororkesteret tok dette navnet med seg videre, ble det nye Juniorensemblet etablert. 

Juniorensemblet har de siste år en lang merittliste: I 2012 spilte de med Oslo Filharmonien, og de har gjort flere produksjoner med Den norske opera: Brundibar (2005 og 2006), Cinderella (2010, 2011 og 2014) og Astrid Lindgrenforestilling (2016) . Juniorensemblet har spilt ved en rekke større anledninger: Berlinturné i 2014, Festspillene i Bergen i 2011, Mozartjubileum: Aulaen 2006, Londonturné 2006, konserter med barokkspesialistene Susie Carpenter-Jacobs (2007) og Walter Reiter (2011-2015) og har spilt med celebre solister, ikke minst fra egne rekker: Guro Kleven Hagen, Sandra Lied Haga, Birgitta Oftestad etc.

Orkesteret øver 3 timer hver lørdag. Orkesteret er også en del av Barratt Dues unge symfoniorkester, BARDUS, som utgjør en del av semesterplanen. I tillegg til øvelsene er det utstrakt konsertvirksomhet, turneer og også huskonserter hvor medlemmene får spilt solostykker. Styret i Juniorensemblet består av dirigent, foreldre i orkesteret og kontaktperson fra Barratt Due musikkinstitutt.


Orkestrene på Musikkskoleavdelingen

Barratt Dues barneorkester (BORK): Dirigent: Torfinn Hoffart. Øvelse lørdager kl. 1000-1200
Barneorkesteret er et strykeorkester for spesielt talentfulle barn, hovedsaklig i barneskolealder. Opptaksprøve samtidig med Unge Talenter.
Les mer om Barneorkesteret her

EnglishNorsk

Nyheter:

Sibeliusprisvinner Jorma Panula i møte med unge dirigenter

Les mer

Juniororkesteret spiller under Ultima-festivalen 15. september med tre urfremføringer!

Les mer

Duo Dynamo er vinnere av Midgardprisen 2017!

Les mer

De Unges Lindemanpris til Sandra Lied Haga!

Les mer

Samarbeidspartnere:


 

 

 


Støttespillere:

I samspill med: