Laster Hendelser

Mahlers 5. symfoni med KORK og Barratt Due

Velkommen til en storslagen konsert i Nordstrand kirke med musikere fra Barratt Due i samspill med KORK!

Kjøp billetter Kjøp billetter
Fredag 05. april
kl. 18:00
Nordstrand kirke

Kringkastingsorkestret og Barratt Due musikkinstitutt

Baldur Brönniman, dirigent

Marianne Thorsen, fiolin

 

PROGRAM:

Alban Berg (1885-1935)
Fiolinkonsert

Gustav Mahler (1860-1911)
Symfoni nr. 5

 

Mahlers 5. symfoni fra 1903 er manges favoritt, og ikke bare på grunn av den langstrakte og overjordisk vakre Adagiettoen, men også i hvordan Mahler strekker det symfoniske til ytterpunktet, og her uten solister og kor. Det er ”bare” det instrumentale, orkesteret, som i en tilsynelatende normal symfonisk ramme skaper ”en hel verden”, en verden som starter med en sørgemarsj og en ikonisk trompetsolo og ender i en feiende finale over én time senere.

Konserten åpnes med én av de fineste fiolinkonserter fra forrige århundre. Alban Berg tilhørte kretsen rundt fornyeren Arnold Schönberg, og i likhet med ham lette han etter andre veier i musikken enn den tonale, blant annet gjennom bruken av 12-tonesystemet. Selv om fiolinkonserten også benytter 12-toneteknikker, er den først og fremst et svært vakkert og rørende verk, hvor Berg både integrerer en folkemelodi og Bach-koralen Es ist genug. Konserten er tilegnet Alma Mahler Gropius´ datter Manon, som døde bare 18 år gammel («Til minne om en engel»). Selv skal Berg dø bare noen måneder etterpå, og fiolinkonserten blir hans siste komposisjon.

Solist er Marianne Thorsen, som i mange år har vært blant våre aller fremste fiolinister. Hun har en fot i både det engelske og norske musikkliv (hun underviser på Royal Academy of Music og er professer ved NTNU) er hun aktiv som solist og kammermusikk, blant annet som leder for Leopold String Trio og i The Nash Ensemble.

Dirigenten Baldur Brönniman er et nytt bekjentskap for KORK, men han har dirigert flere av de nortske orkestrene. En ettertraktet dirigent, og særlig anses han som en av de beste på den helt nye musikken. Nå skal han lede KORK og ungdommen i Mahlers mesterverk.

Se mer her.

Velkommen!