Blåserkonferansen 2018

Senter for talentutvikling Barratt Due, Stavanger kulturskole og Universitetet i Stavanger har gleden av å invitere til årets nasjonale blåserkonferanse i Stavanger 7. - 8. juni 2018.

Vi ønsker å samle lærere, pedagoger og nøkkelpersoner med høy kompetanse og stort engasjement til et løft for blåserfeltet og morgendagens blåsere. 

Fjorårets konferanse ga oss et godt overblikk over talenttilbudet i regionene og viktige problemstillinger for utvikling av unge blåsere. I år ønsker vi å gå i dybden på utvalgte temaer.

Med utgangspunkt i blåsertalenter opp til 19 års alder spør vi:

 • Hva er beste praksis undervisning når man har 22,5 minutt til disposisjon?
 • Hvilken betydning har dirigenten og læreren for blåserens utvikling?
 • Hvordan få til tidlig talentutvikling i samarbeid med skolen?
 • Hvordan kan et godt korps være den beste arenaen for en blåser å utvikle seg på?
 • Hva kan talentfulle blåsere lære av en strykers måte å jobbe på?
 • Hva skal til for å få jobb som blåser i dag – og i fremtiden?

Spørsmålene skal belyses og diskuteres med stor takhøyde, og vi har fått en rekke sterke navn til å holde innlegg, demonstrere praksis og delta i diskusjonene. Men vi ønsker også å høre dine innspill og erfaringer.

 

For hvem:

Konferansen passer for pedagoger, fagpersoner, utøvende musikere og ledere med stort engasjement for talentutvikling.

 

Sted:

Stavanger Kulturskole. Adresse: Sandvigå 5, 4007 Stavanger.

 

Overnatting:

Konferansen har avtale med Thon Hotel Stavanger om rimelig overnatting og har reservert rom til spesialpris: 1 045,- -1 145,-. Ta kontakt med stavanger.booking@olavthon.no for å booke, og oppgi koden
25413329 for å få den beste prisen. Siste frist for bestilling med rabattert pris var18. april 2018.

 

Program:

Konferansen går over to dager og vil romme foredrag, mesterklasser, panel-samtaler, workshops og sosialt samvær. Dag 1. starter kl. 11.30 og holder på til 20.00, før vi avslutter med middag og sosial samvær
utover kvelden. Dag 2. begynner kl. 09:00 og avsluttes kl. 15:30. 

 

DAG 1 – 7. juni:

 • Innlegg: CATCH AND RELEASE – Hvordan rekruttere og undervise talentfulle treblåsere i dag og i fremtiden? Ved Cecilie Løken, fløytist
 • Innlegg: HVA SLAGS LÆRER ØNSKER JEG Å VÆRE? – Tanker om talentutvikling på messing. Ved Frøydis Ree Wekre, hornist
 • Mesterklasser ved Cecilie Løken og Frøydis Ree Wekre
 • Innlegg: TIDLIG TALENTUTVIKLING OG SPISSING – Eksempler fra barne-, ungdoms- og videregående skole. Ved Alf Ricard Kraggerud, prorektor ved Barratt Due, Randi Krogsvold Lundqvist, seksjonsleder for blås, Unge Talenter Barratt Due og Elin Holmen Kurverud, seksjonsleder for blås og slagverk ved Musikk på Majorstuen
 • TALENTKOLLEKTIVET – Hvordan utvikle talentet sitt i en gruppe? Ved Morten Øvrebekk, dirigent av Tasta Skolekorps. Musikalsk innslag: Tasta Skolekorps – juniorkorps, mellomkorps og hovedkorps. Korpset vant NM i 1. divisjon i brass for skolekorps i 2017.
 • Panel-samtale
 • Konsert med Christian Ihle Hadland, klaver og Oslo Kammerakademi og sosialt samvær

 

DAG 2 – 8. juni:

 • Innlegg: TALENTUTVIKLING PÅ 22,5 MIN. Ved Randi Krogsvold Lundqvist og Elin Holmen Kurverud
 • Innlegg: MORGENDAGENS ORKESTERMUSIKER: UNG, LOVENDE OG UENDELIG ERFAREN – Hva skal til for å imøtekomme tilsynelatende umulige krav? Ved David Friedemann Strunck, solooboist i Oslo Filharmoniske Orkester
 • Innlegg: FRA SKOLEKORPS TIL PROFESJONELL MUSIKER. Intervju med Vidar Nordli om hans vei fra talent til profesjonell utøver. Vidar spiller for tiden i Det Kongelige Kapel i København og er ellers kjent som trombonist i brassbandet Eikanger-Bjørsvik.
 • Gruppearbeid
 • Innlegg: MED BLIKK FOR POTENSIALE – Fremtidens dirigenter som talentutviklere. Ved Harald Eikaas, avdelingsleder for Klassisk musikk ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS
 • Innlegg: EN STRYKERS BETRAKTNINGER OM TALENTUTVIKLING INNEN BLÅS. Ved Alf Richard Kraggerud

 

Fullstendig oversikt finner du HER.

Vi gleder oss og håper å se deg i Stavanger!

 

Les også

Høyskolen Barratt Due innleder spennende samarbeid med Høyskolen Kristiania

Barratt Due musikkinstitutt signerte i juni 2018 en intensjonsavtale med Høyskolen Kristiania om en mulig innlemming av vår høyskoledrift som en del av et fremtidig kunstfaglig fakultet innen utøvende musikk og scenekunst.

Vil du være øvingselev til PPU-studentene på Barratt Due?

Øvingsskolen er for alle som har lyst å lære å spille og synge. Her blir du undervist av PPU-studenter som blir veiledet av lærere på Barratt Due.

10 000 timer & 22,5 minutter

Med over 100 ivrige deltakere, spennende og inspirerende innlegg, gode diskusjoner og ikke minst mye humor, gikk Blåserkonferansen 2018 av stabelen 7. - 8. juni i Stavanger. Mange spørsmål ble belyst, og noen av temaene som ble livlig diskutert var undervisning, øving og tilrettelegging for talentene.

Steinway Piano Festival 2018

Gratulerer til vår flotte pianolærer Marina og hennes fantastisk flinke elever som gjorde det skarpt i årets Steinway Piano Festival!