Hovedsponsor

3.

Organisering og ansvarsområder

Det er flere råd og utvalg som har en viktig funksjon i det systematiske kvalitetssikringsarbeidet. Oversikten under viser sentrale råd og utvalg med rapporteringslinjer i tilknytning arbeidet med undervisningskvalitet ved Høyskolen Barratt Due. Videre følger en presentasjon av deres rolle og ansvar.

Roller og ansvar

Styret har det overordnet ansvar for studiekvaliteten. Styret fører tilsyn med det systematiske kvalitetsarbeidet ved HBD gjennom årsrapporten som behandles på høsten. Og fatter vedtak om kvalitetssikringssystemet.

Ifølge vedtektene til stiftelsen skal styret bestå av ni til elleve personer, både eksterne og interne.

Eksterne medlemmer:

  • Harald Johan Norvik, styrets leder
  • Karin Maria Bruzelius, styrets nestleder
  • Ida Børresen
  • Torger Ødegaard
  • Per Erik Larsen
  • Peter Maassen

 

Ansattrepresentanter:

  • Margrethe Marjavara
  • Bård Monsen
  • Studentrepresentanter:
  • Amanda Schmidiger Hansen
  • Ingeborg Stensland

 

Vedtekter

Les vedtektene for Barratt Due musikkinstitutt her.

Dialogmøter mellom Rektorat og HBD-administrasjon har som formål å oppnå et tett samarbeid om studiekvalitet. HBD har en liten studieportefølje og dialogmøter er effektive og nyttige møteplasser for utvikling og samhandling, samt å sikre kobling mellom strategi og daglig drift. Møtene gjennomføres månedlig, og er en del av det systematiske kvalitetsarbeidet hvor oppfølging av tiltak og programutvikling står sentralt.

BDM rektorat

Overordnet ansvar for at kvalitetsområdene blir evaluert i henhold til beskrivelsen og at tiltak blir igangsatt og fulgt opp.

HBD leder

Operativt administrativt ansvar for tilretteleggelse og sikring at evaluering foregår i henhold til kvalitetssystemets beskrivelser, dessuten ansvar for at vedtatte tiltak blir fulgt opp.

HBD undervisningsleder

Skal bidra til at utdanningsvirksomheten ved høyskolen utvikles i henhold til BDMs strategi. Skal følge opp kvalitetsarbeidet og bidra til et systematisk arbeid med utdanningskvalitet. Rådgivende organ for rektorat og leder HBD, med beslutningsmyndighet i utvalgte saker.

 

Representanter

HR har totalt 9 stemmeberettigede medlemmer og er beslutningsdyktig dersom minst 5 medlemmer er tilstede.

Leder: Kathrine Tornås, leder for Høyskoleavdelingen
Prorektor: Ole Eirik Ree
Undervisningsleder: Margrethe Marjavara
Programleder utøvende studier BA/MA Ole Eirik Ree
Programleder videreutdanning MUSDID: Tove Doornbos 
Studentrepresentant 1: Amanda Hansen 
Studentrepresentant 2: Ingeborg Stensland
Faglig ansatt: David Strunck
LMU-leder: Zsolt Anderlik

 

HR kan knytte til seg andre relevante ansatte ved instituttet ved behov.

 

Ansvar for utvikling og oppfølging av gjeldende studieprogram, samt for faglig oppfølging av ulikt evalueringsarbeid. Har regelmessig dialog med Programutvalget for faglig utviklingsarbeid, og skriver i samarbeid med administrasjon årsrapport for programmet i juni hvert år.

Bachelor programleder

PPU programleder

Videreutdanning i musikkdidaktikk 8-0 år programleder

Et operativt utvalg bestående av seksjonsledere på studieprogrammet programleder og eventuelt sentrale faglærere. Utvalget skal sikre faglig utvikling og helhet i gjeldende
studieprogram. Bidrar til kvalitetssikring og kvalitetsutvikling av
studieprogrammet. Bidrar i arbeidet med årlig programrapport.

Består av utøvende seksjonsledere og programleder BA/MA, prorektor og studentrepresentant. Bestemmer faglig profil og innhold i utøvende prosjekter

Ansvarlig for definerte emner og faglig ansvar for oppfølging av evaluering av
emner og tiltak i egen seksjon. Gjennomfører felles midtveisevaluering/seksjonssamtale i sin seksjon.

HBD seksjonsledere

Faglærer for klasse- og gruppeemner er normalt også emneansvarlig. Ansvar for å tilrettelegge for evaluering av emnet. Skriver årlig emnerapport som går til programleder og undervisningsleder. Hovedinstrumentlærer skal årlig gjennomføre midtveisevaluering med studenten, med gjennomgang i seksjonen i etterkant.

HBD lærere

Bidrar systematisk i kvalitetsarbeidet gjennom evaluering av undervisningen og deltakelse i råd og utvalg. Studenttillitsvalgte får opplæring i vervet.

Spesielt ansvar for å bidra til best mulig læringsmiljø for studentene, både pedagogisk, digitalt, psykososialt og organisatorisk læringsmiljø og oppfølging av tiltak knyttet til dette. Avgir årsrapport som behandles direkte i Styret. LMU melder saker til HR, og orienterer HR gjennom årsrapport.

Utvalg med representanter fra HBD ulike studieprogram. Oppfølging av studentmiljøet med vekt på psykososiale tiltak. Møtes regelmessig
med HBD-administrasjon.