Hovedsponsor
Foto: Calm Vidal Photography

Sigurd Greve

Oboisten Sigurd Greve startet på blokkfløyte, gikk over til saxofon og endte opp med obo. Den tidligere studenten ved Høyskolen Barratt Due, har nå fått seg fast jobb som solooboist i Bergen Filharmoniske Orkester.

Valget om å spille obo tok Sigurd som 15-åring:

At valget falt på obo var en kombinasjon av ønsket om å spille i symfoniorkester og fordi jeg visste at oboister var mangelvare i Norge. 

Når tiden kom for å velge høyere utdanning og bachelorgrad ble Barratt Due et naturlig valg for Sigurd. Instituttet var det første stedet han prøvespilte til:

– Jeg kjente til Barratt Due og hadde hørt om at instituttet hadde fantastiske lærekrefter, og at de hadde en god klasse på mitt instrument. Det, sammen med at jeg kjente flere som gikk her som var meget fornøyde, gjorde at jeg valgte å studere her. Det har jeg ikke angret på siden!

– Studiestarten var veldig hyggelig, og det gikk veldig raskt å føle seg hjemme i det røde huset på Fagerborg. Vi hadde et orkesterprosjekt med kor og solister helt på starten av studieåret, noe som gjorde at man ble kjent med store deler av studentmassen veldig tidlig.

Med sine 90 studenter er ikke Barratt Due den største i sitt slag, men nettopp det har sine absolutte fordeler, mener Sigurd:

– Barratt Due er både stort og lite. Stort, fordi man studerer sammen med mange av landets aller mest begavede på sine instrument, og fordi det er mye unge mennesker under høgskolealder som også holder til her, gjennom Unge talenter og Musikkskolen-programmene. Samtidig er det lite, med tanke på at høgskolen består av under hundre studenter som holder til i en rød trevilla. Det intime miljøet betyr at hver enkelt student blir sett og får muligheten til å utvikle seg på sine egne premisser.

Det å studere utøvende musikk kan tidvis være veldig krevende, og da er det fint å ha et godt og fortrolig miljø rundt seg.

Også det sosiale miljøet er noe Sigurd setter stor pris på:

– På Barratt Due er det så hyggelig! Hverdagen på pauserommet, under sosiale arrangementer i oppstartsukene og ellers i året, og i forbindelse med de større utøvende prosjektene. Noe av det fineste er å spille en stor symfoni og se seg rundt i orkesteret og se mange gode venner musisere på sitt beste – sammen. Feiringen etter en god konsert er også bestandig veldig trivelig!

Faget Entreprenørskap har gitt Sigurd de verktøyene han trenger for livet som profesjonell musiker:  

– På Barratt Due er det utøvende nivået alltid hovedprioriteten. Forholdet mellom det instrumentelle og alle støttefagene er veldig gjennomtenkt her, og ikke minst gjelder det satsingen på bransjekunnskap og entreprenørskap. For mange musikkstudenter kan tanken om livet etter studiene være usikkert. På Barratt Due får vi helt førsteklasses verktøy til å kunne skape en egen arbeidsplass, noe som er realiteten for en stor andel yrkesmusikere, inkludert meg selv. 

 

Sigurd Greve, obo, fast ansatt i Oslo filharmoni

Les flere referanser

Eivind Holtsmark Ringstad

Den internasjonalt anerkjente bratsjisten og tidligere student Eivind Holtsmark Ringstad avsluttet sin utdannelse ved Høyskolen Barratt Due våren 2017. Nå jobber han som freelance musiker og drømmer om å jobbe som solist.

Amadea Donají Herrera Reksterberg

Sopranen Amadea drømmer om å få utøve klassisk sang på et profesjonelt nivå. Interessen for musikk startet tidlig, og hun var aktiv innen sang, dans og teater gjennom hele barndommen.

Thormod Rønning Kvam

...instrumentparken er veldig viktig for oss pianister, og her er jeg ganske sikker på at Barratt Due er blant Norges beste!

Victoria Putterman

Den enkelte student får rom til å utvikle seg på sine egne personlige premisser, samtidig er miljøet veldig trygt og støttende.