Hovedsponsor

Eivind Holtsmark Ringstad

Den internasjonalt anerkjente bratsjisten og tidligere student Eivind Holtsmark Ringstad avsluttet sin utdannelse ved Høyskolen Barratt Due våren 2017. Nå jobber han som freelance musiker og drømmer om å jobbe som solist.

Musikk har alltid vært en stor del av Eivinds liv. Han startet å spille fiolin allerede som femåring. Ti år senere byttet han hovedinstrument til bratsjen, noe som har blitt hans nærmeste følgesvenn siden.

Eivind startet på Barratt Due musikkinstitutt av en spesiell grunn:

– Jeg kjente godt til Barratt Due fra før fordi jeg gikk på Unge Talenter-programmet, og for meg var det veldig godt å ha en skole hvor jeg følte det var en fleksibilitet i undervisningen. Hvis jeg hadde et sterkt behov for å ha to spilletimer en uke, så var det stor sjanse får at jeg kunne få nettopp det.

Det er utrolig unikt og inspirerende å ha lærere som virkelig brenner for studentens utvikling.

Likevel er Eivind klar på at han valgte Barratt Due som studiested hovedsakelig på grunn av de gode lærerne:

– Min hovedlærer var helt fantastisk, men det jeg synes var fint var at jeg fikk mulighet til å ha andre lærere ved siden av også.

Jeg fikk muligheten av Barratt Due til å ta privattimer med en bratsjlærer i London, så jeg pendlet dit hver måned hele mitt første studieår. I tillegg fikk jeg også muligheten til å ta timer med Henning Kraggerud!

Eivind trivdes godt på skolen, og synes han fikk mye ut av sine år på Barratt Due:

– På Barratt Due er det en god balanse mellom teori og praksis. Man føler man har god tid til å øve på instrumentet samtidig som man får en solid kunnskap i musikkteori og historie.

Det sosiale miljøet skuffet heller ikke: 

– Man blir godt kjent med alle studentene på Barratt Due. Kanskje er årsaken at skolen er såpass liten. Alle studentene er utrolige hyggelige og har alle én felles interresse – nemlig at alle brenner for musikken!

Selv om det kun har gått noen måneder siden Eivind avsluttet sin bachelorgrad er han ved godt mot for fremtiden. For ham har overgangen til arbeidslivet gått bra, og ser de mange mulighetene musikkbransjen kan gi ham:

For meg er det ikke én «drømmejobb», det er mange! Jeg liker variasjon og for meg er drømmen å kunne spille solokonserter, i tillegg ha gode kammermusikkopplevelser, kunne undervise og også være med å spille i de store symfoniorkestrene.

Eivind har alltid jobbet hardt for det han har drømt om, og ønsker å råde nye studenter:

– Du må virkelig ønsker å bli musiker. Da vil du ha en indre drivkraft som driver deg mot målene dine. Ingen lærer kan gi deg akkurat det, men lærerne kan hjelpe deg tilbake på veien hvis du skulle gå en omvei! 

 

Eivind Holtsmark Ringstad, tidligere student, avsluttet bachelorgrad våren 2017.

Les flere referanser

Sigurd Greve

Oboisten Sigurd Greve startet på blokkfløyte, gikk over til saxofon og endte opp med obo. Den tidligere studenten ved Høyskolen Barratt Due, har nå fått seg fast jobb som solooboist i Bergen Filharmoniske Orkester.

Amadea Donají Herrera Reksterberg

Sopranen Amadea drømmer om å få utøve klassisk sang på et profesjonelt nivå. Interessen for musikk startet tidlig, og hun var aktiv innen sang, dans og teater gjennom hele barndommen.

Thormod Rønning Kvam

...instrumentparken er veldig viktig for oss pianister, og her er jeg ganske sikker på at Barratt Due er blant Norges beste!

Victoria Putterman

Den enkelte student får rom til å utvikle seg på sine egne personlige premisser, samtidig er miljøet veldig trygt og støttende.