Hovedsponsor

Amadea Donají Herrera Reksterberg

Sopranen Amadea drømmer om å få utøve klassisk sang på et profesjonelt nivå. Interessen for musikk startet tidlig, og hun var aktiv innen sang, dans og teater gjennom hele barndommen.

Etter mange år på kulturskolen i Trondheim og senere musikklinja ved Fosen videregående skole,  begynte Amadea på klassisk sang ved Toneheim Folkehøgskole. Etter en mesterklasse med lederen for Vokalseksjonen Barratt Due, Torgun Birkeland, bestemte hun seg for å søke bachelorprøvespill. 

– Mitt umiddelbare førsteinntrykk av Barratt Due var ekstremt godt. Jeg forelsket meg i den røde villaen, det koselige miljøet og de hyggelige menneskene.

Med det samme jeg gikk over dørstokken i Lyder Sagens gate 2., var jeg sikker på at Barratt Due var det riktige studiestedet for meg!

– Som student ved Barratt Due omgås du daglig flere av landets fremste utøvere innen klassisk musikk, både blant lærere og studenter. Skolen er ambisiøs overfor studentene sine og det kunstneriske nivået er svært høyt. På samme tid er miljøet trygt og familiært, noe som skaper rom for å finne sitt personlige uttrykk som musiker.

Vokalseksjonen ved Barratt Due har de siste årene hatt besøk av blant annet Johannes Weisser, Magnus Staveland, Anne Gjevang, David Hansen og Kjell Magnus Sandve.

– Alle sanglærerne tilknyttet til instituttet er svært dyktige. Vi har også mesterklasser og interpretasjoner med eksterne lærere og operasangere. For meg er ett av høydepunktene besøket av den anerkjente sangpedagogen, Susanna Eken.

Som en av få utdanningssteder innen klassisk musikk, tilbyr Barratt Due faget ‘Entreprenørskap og Festivalproduksjon’ som obligatoriske fag i bachelorgraden.

– Virkeligheten som utøvende musiker blir stadig tøffere, noe som krever at man må være entreprenør til egne prosjekter. Jeg anser slike fag som utrolig relevante for en framtidig karriere.

Likevel er det ikke bare det faglige som er viktig for en student!

– Jeg opplever det sosiale miljøet her som veldig fint. Til tross for et stort fokus på høyt kunstnerisk nivå, er det lite skarpe albuer og negativ konkurranse. Studentene er gode til å støtte opp om hverandre. Studentrådet er flinke til å arrangere sosiale sammenkomster, blant annet fester i forbindelse med Halloween og nyttår.

Amadea har ett råd til nye studenter:

Vær forberedt på å jobbe hardt for å nå målene dine, men husk å ha glede av musikken på veien!

Amadea Donají Herrera Reksterberg, sopran, master i utøvende klassisk sang.

Les flere referanser

Eivind Holtsmark Ringstad

Den internasjonalt anerkjente bratsjisten og tidligere student Eivind Holtsmark Ringstad avsluttet sin utdannelse ved Høyskolen Barratt Due våren 2017. Nå jobber han som freelance musiker og drømmer om å jobbe som solist.

Sigurd Greve

Oboisten Sigurd Greve startet på blokkfløyte, gikk over til saxofon og endte opp med obo. Den tidligere studenten ved Høyskolen Barratt Due, har nå fått seg fast jobb som solooboist i Bergen Filharmoniske Orkester.

Thormod Rønning Kvam

...instrumentparken er veldig viktig for oss pianister, og her er jeg ganske sikker på at Barratt Due er blant Norges beste!

Victoria Putterman

Den enkelte student får rom til å utvikle seg på sine egne personlige premisser, samtidig er miljøet veldig trygt og støttende.