Silje Marie Bugjerde Bagge og Lidia Strand (t.h.) følger ivrig med i undervisningen.

– De gode lærerne inspirerte meg til å bli en av dem!

Det nærmer seg søknadsfristen for opptak til Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) - instrumentalpedagogen på Barratt Due, og vi har i den anledning tatt en prat med dagens PPU-studenter om deres opplevelse av studiet. Ordene som går igjen er givende, lærerikt og gode lærere!

PPU på Barratt Due er ikke bare en pedagogisk videreutdanning – den tar utgangspunkt i instrumental- og vokalundervisning. Samtlige av de 15 nåværende studentene mener nettopp dette var en av hovedgrunnene til at de valgte å ta PPU på Barratt Due musikkinstitutt.

At dette studiet er rettet mot selve instrumentalundervisningen appellerte veldig til meg! – Silje Marie 

Johannes synes det er gøy å være på fiolinøving med PPU-student Silje Marie Bugjerde Bagge

 

ULIK BAKGRUNN

Silje Marie Bugjerde Bagge er en av studentene som begynte på PPU i 2016 og blir uteksaminert til sommeren. Silje er utøvende fiolinist, og samtidig svært opptatt av undervisning og har undervist mye tidligere også.

Jeg sitter igjen med et veldig bredt utvalg med redskaper og ny kunnskap som jeg ser for meg å kunne bruke i fremtidig undervisning. – Silje Marie 

Likevel er det ikke alle studentene som har utdannelse innen utøvende musikk som bakgrunn. Line Nordvik kom inn på studiet på bakgrunn av realkompetanse. Da er det erfaringen som teller, og det har Line mye av!

 

DELTID

I dag jobber Line på kulturskolen i Hurum, og er storfornøyd med å kunne kombinere:

I og med at det er deltid har jeg muligheten til å jobbe underveis! – Line

Dette synet deler hun med mange av de andre studentene, da samtlige deler hverdagene sine mellom studier og jobb. Mange er utøvende musikere, som blant andre Benedikte Sofie Ribe som jobber som sanger:

Det er fint at det legges vekt på at vi kan være utøvere, samtidig som vi skal bli pedagoger. Man blir også en bedre utøver av å undervise! – Benedikte

Studiet går over to år hvor undervisningen hovedsakelig finner sted på mandager og tirsdager. Studiet består av musikkpedagogisk teori (30 poeng) og instrumentaldidaktikk (30 poeng), samt undervisningspraksis integrert i studiet.

 

PPU-studenetene med vokal som hovedinstrument får undervisning av Åshild Kyvik Bauge (t.h.). F.v.: Line Nordvik, Benedikte Sofie Ribe og Lidia Strand

 

PRAKSIS

Praksis er en sentral del av studiet, og instituttets mange avdelinger gir enestående muligheter til kvalitetsutvikling. Utdanningen er rettet mot søkere med sang, symfonisk blås, klaver eller stryk som hovedinstrument. Studentene har praksis med elever som ønsker undervisning i et av disse instrumentene. Elevene kommer til den røde villaen vår på Fagerborg og får undervisning med ivrige pedagogstudenter.  

Det er så fint at vi har en egen elevskole, for da har vi praksis hele tiden gjennom året, ikke bare sånn innimellom! – Line 

 

DYKTIGE LÆRERE

Studentene skryter av de dyktige lærerne på PPU-studiet. Grete Helle Rasmussen er seksjonsleder på PPU, og underviser i musikkpedagogikk, generell musikkdidaktikk og klaverdidaktikk, og har vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt helt siden 1985.

Musikkpedagog og seksjonsleder Grete Helle Rasmussen i undervisning med PPU-student Alexander Njøs Nygaard.

 

De gode lærerne her på Barratt Due inspirerte meg til å bli en av dem! – Lidia 

Lidia Strand er sangpedagog og kordirigent foruten om PPU-studiet, og er klar på at det å ha gode lærere har vært svært viktig for henne for å få forståelsen av hvordan hun skal videreføre sin kunnskap til elevene, uansett hvilket nivå de er på.  

Benedikte er enig:

Vi har utrolig dyktige og inspirerende lærere. Jeg får lyst til å prøve ut alt det de lærer oss når jeg underviser selv! – Benedikte

Hun synes også det er inspirerende å vite at lærerne her på Barratt Due er i stor grad er utøvende musikere selv, noe som viser at det går an å kombinere å være utøver og lærer samtidig.

Lidia Strand i full gang med undervisning av sangeleven Ada.

 

SØKNADSFRIST

PPU Instrumentalpedagogen er et studium for deg som ønsker å undervise musikk, enten du har erfaring eller ikke:

Jeg turte ikke undervise før jeg begynte her, men nå føler jeg meg rustet! Jeg har fått masse gode verktøy for å klare denne oppgaven – så nå gleder jeg meg! – Benedikte 

 

Søknadsfristen var 15. april for oppstart til høsten, søknadsskjema er nå stengt.

Her kan du lese mer om PPU-studiet.

 

Et lite bildedryss fra dagen vi fikk være flue på veggen hos PPU-klassen:

Les også

Praktisk informasjon om opptak til Høyskolen

Her finner du all informasjon du trenger i forbindelse med opptak til Høyskolen Barratt Due 2020-2021.

Høytidelig markering for avgangsstudentene

Det ble både taler, musikalske innslag og kake da Høyskolen Barratt Due inviterte til vitnemålsseremoni og avslutning av studieåret 2018-2019.

Kom og hør på våre avgangsstudenter!

Velkommen til eksamenskonserter med studenter fra Høyskolen Barratt Due!

Fagerborgfestspillene 2019

Åres tema er UHØRT! Og går av stabelen 20.-23. mars 2019. Vi gleder oss!