Hovedsponsor
Foto: Elisabeth Vatn

Juniorensemblet Barratt Due (JENS)

Orkesteret er for strykere i alderen 12-16 år. JENS jobber med musisering, teknikk og fremføring på et høyt nivå.

Juniorensemblet Barratt Due er et kammerorkester for spesielt motiverte strykere, og retter seg mot aldersgruppen mellom 12 og 16 år, men dyktige yngre strykere kan tas opp tidligere. Dirigenter har vært Bård Monsen og Ole Eirik Ree (2007-2011) og Sigyn Fossnes (2006/07 og fra 2011 til i dag). Det er likevel verd å nevne at orkester for denne aldersgruppen går tilbake til 1985 da Soon-Mi startet Juniororkesteret.

Juniorensemblet har de siste år en lang merittliste: I 2012 spilte de med Oslo Filharmonien, og de har gjort flere produksjoner med Den norske opera: Brundibar (2005 og 2006), Cinderella (2010, 2011, 2014 og 2018) og Astrid Lindgrenforestilling (2016) og Noas ark av Britten (2022). Juniorensemblet har spilt ved en rekke større anledninger: Malagaturné i 2019, Hemsingfestivalen i 2017, Berlinturné i 2014 og ny i 2018, Hardingtonar 2013 hvor de urframførte symfoni nr.3 av Geirr Tveitt, Festspillene i Bergen i 2011, Mozartjubileum i Aulaen 2006, Londonturné 2006, konserter med barokkspesialistene Susie Carpenter-Jacobs (2007) og Walter Reiter (2011-2015) og har spilt med celebre solister, ikke minst fra egne rekker: Ragnhild Hemsing, Guro Kleven Hagen, Sandra Lied Haga, Birgitta Oftestad, Bjørg Pas etc.

Orkesteret øver 3 timer hver lørdag. Orkesteret er også en del av Barratt Dues unge symfoniorkester, BARDUS, som utgjør en del av semesterplanen. I tillegg til øvelsene er det utstrakt konsertvirksomhet og turneer.

Vi ønsker at alle elever som spiller et orkesterinstrument ved Barratt Due musikkinstitutt og Musikk på Majorstuen skal ta del i den unike opplevelsen og erfaringen det er å spille i orkester. Læringspotensialet i orkesterspill er av stor betydning. Derfor er det viktig at alle opplever at de sitter i et orkester hvor de mestrer repertoaret og samtidig får relevante utfordringer.

Informasjon

Øvelsene foregår på lørdager mellom kl. 1230-1530 på Barratt Dues musikkinstitutt.
Adresse: Lyder Sagens gate 2.

Alle må ha med notestativ, blyant med viskelær og noter til øvelsene. God oppførsel og presis oppmøte er en selvfølge.

Obs! Det kan innkalles til ekstraøvelser og enkelte øvelser kan foregå andre steder.

Søknadsfristen er10. januar 2022, og søknadsskjemaet finner du her.

Når du søker må du betale et registreringsgebyr på kr. 350,- samtidig med at søknad sendes inn. Ha VISA/Mastercard klar ved utfylling av skjema.

  • Vanlig pris for en orkesterplass er kr. 3600,- pr. semester. Dette inkluderer medlemskap i de Unges orkesterforbund (UNOF) og, gjennom medlemskapet, forsikring av instrumentet opp til kr. 50 000,- + 10 000,- for bue og kasse.
  • Som elev ved Musikk på Majorstuen, er prisen kr. 550,- pr, semester som inkluderer medlemskap i de Unges orkesterforbund (UNOF), og, gjennom medlemskapet, forsikring av instrumentet opp til kr. 50 000,- + 10 000,- for bue og kasse.
  • Som elev ved Unge talenter, er medlemskap i orkesteret inkludert i Unge talenter-avgiften.
  • Semesteravgiften er, som navnet sier, en avgift som betales for å spille i orkesteret. Denne avgiften betales selv om eleven slutter i løpet av semesteret eller det inntreffer uforutsette omstendigheter som reduserer antall øvelser. Frist for utmelding av orkesteret (som gir betalingsfritak for neste semester) – er 1. desember og 1. mai.
  •  

For å bli med i Juniorensemblet må man prøvespille. Dette foregår på vinteren med oppstart påfølgende høst.

Det er ikke fast prøvespillrepertoar, men veiledende verker for de ulike instrumentene er veiledende:

  • Fiolin: Fiolinkonsert i g-moll op. 26 av Max Bruch
  • Bratsj: Bratsjkonsert av Franz Anton Hoffmeister
  • Cello: Allegro appassionato av Camille Saint-Saëns
  • Kontrabass: Fritt valg

Informasjon om søknadsdato og prøvespill kommer i løpet av januar måned.

Kunstnerisk leder av Juniorensemblet er Sigyn Fossnes.

Styret i Juniorensemblet består av dirigent og foreldre. Orkesteret tilhører og drives av Barratt Due musikkinstitutt, men er registrert i enhetsregisteret som en selvstendig enhet. Juniorensemblet er medlem av UNOF.