Hovedsponsor

Eivind Ringstad

Bratsjist // Bachelor 2017

Den norske bratsjisten Eivind Ringstad (født 1994) gjorde sitt gjennombrudd etter å ha vunnet 1. pris i «EBUs konkurranse for unge musikere 2012», og debuterte med Oslo-Filharmonien og dirigent Eivind Aadland ett år senere.

I 2016 ble Eivind valgt til «BBC’s New Generation Artists Scheme», som ledet til flere engasjementer i Storbritannia, inkludert debutkonsert i Wigmore Hall. Samme år ble han tildelt Borletti-Buitoni Fellowship Award og invitert til et av nordens fremste mentorprogram «Crescendo». Han har også blitt tildelt bl.a. Equinors talentstipend og Arve Tellefsens Musikerpris.

Noe av det jeg har tatt med meg fra min studietid på Barratt-Due musikkinstitutt er alle de gode erfaringene jeg har fått enten som solist, kammermusiker, spillende i orkester eller som arrangør og lærer. Det har gitt meg uvurderlig ballast til å kunne gjøre mye forskjellig etter studietiden. 

Eivinds første soloplate ble utgitt av Lawo Classics i 2017, med William Waltons bratsjkonsert og Oslo-Filharmonien. Hans andre utgivelse «Correspondances» med pianist David Meier ble utgitt av det britiske plateselskapet Rubicon Classics i 2020.

Gjennom flere år som profilert kammermusiker har Eivind samarbeidet med noen av verdens fremste musikere, som bl.a. Janine Jansen, Guro Kleven Hagen, Steven Isserlis, Beatrice Rana og Leif Ove Andsnes.

Eivind vokste opp på St.Hanshaugen i Oslo og begynte å spille fiolin i en alder av 5 år. Han byttet til bratsj som hovedinstrument ni år senere og fullførte sin bachelorgrad i 2017 ved Barratt Due musikkinstitutt med Professor Soon-Mi Chung Barratt-Due.

Eivind spiller på en G.B. Guadagnini bratsj «ex-Vieuxtemps» fra 1769 generøst utlånt av Dextra Musica.