Soon-Mi Chung Barratt-Due har vært kunstnerisk leder for Juniororkesteret siden 1985, og fikk opprykk til professor i 2020.

Soon-Mi Chung Barratt-Due

Fagområde

Bratsj

Avdeling

Høyskolen, Unge Talenter og Musikk på Majorstuen

Stilling

Professor

Kontaktinformasjon

Etter en oppsiktsvekkende fiolindebut i 1982 turnerte Soon-Mi Chung Barratt-Due Norge rundt som solist med alle de norske symfoniorkestrene. Hun har også opptrådt under Festspillene i Bergen, i Nord-Norge og på en rekke kammermusikkfestivaler. I tillegg har hun en rekke CD-innspillinger, TV-opptredener og konserter i bl.a. USA, Israel, de fleste sentral europeiske land og i Asia på merittlisten.

Soon-Mi Chung Barratt-Due er opprinnelig fra Sør-Korea. 17 år gammel ble hun tatt opp ved Conservatoire National de Paris, hvor hun mottok 1. pris på fiolin etter to år. Senere studerte hun ved International Menuhin Music Academy i Gstaad i Sveits, og ved San Francisco Conservatory of Music.

I perioden 1981-84 var hun først solobratsjist i Kringkastingsorkesteret og de siste to årene konsertmester. For sitt duo-samarbeide med fiolinisten Stephan Barratt-Due mottok hun i 1998 Oslo bys kulturpris. En rekke komponister har skrevet for henne eller duoen Chung/Barratt-Due, deriblant Arne Nordheim og Kjetil Hvoslef. Olav Anton Thommessens bratsjkonsert ble urfremført med Chung og Oslo-Filharmonien i forbindelse med orkesterets 75-årsjubileum i 1995.

Soon-Mi mottok i 2007 det prestisjetunge Lindemans legat. I 2010 ble hun tildelt Anders Jahres kulturpris for «fremragende innsats for norsk musikkliv». For sitt pedagogiske virke mottok hun i 2012 Kulturrådets ærespris.

Soon-Mi Chung Barratt-Due har siden 1985 vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som pedagog. Hun er kunstnerisk leder for Juniororkesteret Barratt Due (JORK), som hun etablerte da hun begynte å undervise ved instituttet. I september 2020 fikk Chung Barratt-Due personlig opprykk til professor.