Finalistene: (f.v.) Oda Holt Günther, fiolin, Nikita Khnykin, piano, August Schieldrop, tuba og Birgitta Elisa Oftestad, cello.

Virtuos 2018

Virtuos er NRKs store musikkonkurranse for unge klassiske talenter. De fire finalistene er alle elever ved Unge Talenter Barratt Due! Vi gleder oss til å se dem i finalen 7. april!

Finalen: 

Finalen går av stabelen lørdag 7. april kl 19 i Marmorsalen på Sentralen.

Finalistene er følgende:
Oda Holt Günther, 18 år, fiolin
Nikita Khnykin, 15 år, piano
August Schieldrop, 18 år, tuba
Birgitta Elisa Oftestad, 15 år, cello

Vi ønsker dem alle lykke til!

Her kan du se mer om finalen. Det er gratis å delta som publikum, billetter finner du her. Finalen sendes også direkte på NRK1 og NRK Klassisk. 

 

Semifinalen:

Semifinalen ble avholdt fredag 16. februar kl. 18.00 i Store Studio på Marienlyst, Oslo. Semifinalistene var inkludert de over:

Gustav Rørmark, 16 år, fiolin
Amalie Marie Thing Helseth, 17 år, cello
Benjamin Lund Tomter, 18 år, cello
Maria Felicia Strømsted, 17 år fiolin 

 

Virtuos

Virtuos er NRK sin solistkonkurranse for klassiske instrumentalister som er til og med 19 år gamle.

Vinneren fra den norske finalen får Den Norske Solistpris på 100.000 kroner, og representer Norge i den internasjonale konkurransen Eurovision Young Musicians.

I Virtuos er det ikke bare 100.000 kroner det spilles om, men også ære og karriere. Alle de foregående vinnerne av Virtuos, som Ludvig Gudim (2016), Sonoko Miriam Shimano Welde (2014), Eivind Holtsmark Ringstad (2012), Guro Kleven Hagen (2010), Eldbjørg Hemsing (2008), Tine Thing Helseth (2006) og Vilde Frang (2004) er alle talenter fra Barratt Due, og er godt i gang med sin internasjonale karriere.

Les også

Høyskolen Barratt Due innleder spennende samarbeid med Høyskolen Kristiania

Barratt Due musikkinstitutt signerte i juni 2018 en intensjonsavtale med Høyskolen Kristiania om en mulig innlemming av vår høyskoledrift som en del av et fremtidig kunstfaglig fakultet innen utøvende musikk og scenekunst.

Vil du være øvingselev til PPU-studentene på Barratt Due?

Øvingsskolen er for alle som har lyst å lære å spille og synge. Her blir du undervist av PPU-studenter som blir veiledet av lærere på Barratt Due.

10 000 timer & 22,5 minutter

Med over 100 ivrige deltakere, spennende og inspirerende innlegg, gode diskusjoner og ikke minst mye humor, gikk Blåserkonferansen 2018 av stabelen 7. - 8. juni i Stavanger. Mange spørsmål ble belyst, og noen av temaene som ble livlig diskutert var undervisning, øving og tilrettelegging for talentene.

Steinway Piano Festival 2018

Gratulerer til vår flotte pianolærer Marina og hennes fantastisk flinke elever som gjorde det skarpt i årets Steinway Piano Festival!