Finalistene: (f.v.) Oda Holt Günther, fiolin, Nikita Khnykin, piano, August Schieldrop, tuba og Birgitta Elisa Oftestad, cello.

Virtuos 2018

Virtuos er NRKs store musikkonkurranse for unge klassiske talenter. De fire finalistene er alle elever ved Unge Talenter Barratt Due! Vi gleder oss til å se dem i finalen 7. april!

Finalen: 

Finalen går av stabelen lørdag 7. april kl 19 i Marmorsalen på Sentralen.

Finalistene er følgende:
Oda Holt Günther, 18 år, fiolin
Nikita Khnykin, 15 år, piano
August Schieldrop, 18 år, tuba
Birgitta Elisa Oftestad, 15 år, cello

Vi ønsker dem alle lykke til!

Her kan du se mer om finalen. Det er gratis å delta som publikum, billetter finner du her. Finalen sendes også direkte på NRK1 og NRK Klassisk. 

 

Semifinalen:

Semifinalen ble avholdt fredag 16. februar kl. 18.00 i Store Studio på Marienlyst, Oslo. Semifinalistene var inkludert de over:

Gustav Rørmark, 16 år, fiolin
Amalie Marie Thing Helseth, 17 år, cello
Benjamin Lund Tomter, 18 år, cello
Maria Felicia Strømsted, 17 år fiolin 

 

Virtuos

Virtuos er NRK sin solistkonkurranse for klassiske instrumentalister som er til og med 19 år gamle.

Vinneren fra den norske finalen får Den Norske Solistpris på 100.000 kroner, og representer Norge i den internasjonale konkurransen Eurovision Young Musicians.

I Virtuos er det ikke bare 100.000 kroner det spilles om, men også ære og karriere. Alle de foregående vinnerne av Virtuos, som Ludvig Gudim (2016), Sonoko Miriam Shimano Welde (2014), Eivind Holtsmark Ringstad (2012), Guro Kleven Hagen (2010), Eldbjørg Hemsing (2008), Tine Thing Helseth (2006) og Vilde Frang (2004) er alle talenter fra Barratt Due, og er godt i gang med sin internasjonale karriere.

Les også

Ut med NRK, inn med kua (og Barratt Due!)

Møller Eiendom har det siste halvåret jobbet med et spennende konsept for Marienlyst-tomta, hvor utflyttingen av NRK er nært forestående. Barratt Due musikkinstitutt er en sentral del av deres planer!

Stort engasjement rundt økt musikktilbud i skolen

Torsdag 27. september inviterte Senter for talentutvikling Barratt Due til seminar om spisset musikktilbud i skolen. Seminaret ble holdt på Sentralen i Oslo og representanter innen politikk, kultur og skolevesenet fra de største regionene var tilstede.

Høststorm 2018

Velkommen til høstens store blåserfestival hvor Barratt Dues blåsere viser seg frem gjennom en uke med mesterklasser og konserter! Årets gjest er Kristian Steensrup. Det blir konsert i Ridehuset fredag kveld med Forsvarets Stabsmusikkorps.

Ung Filharmoni

Årets prosjektuke for Ung filharmoni gikk av stablen i slutten av september. 75 musikerspirer fra hele landet var i hovedstaden for å delta i orkesterprosjektet som ble toppet med konsert i Oslo Konserthus sammen med Oslo-Filharmonien!