Hovedsponsor
Sonoro String Quartet består av Hedda Aadland, Tuva Odland, Daniel Goldin og Martha-Pil Evertsen Neumer. Foto: Andreas Fadum Haugstad

Vant Midgardkonkurransen 2020

Sonoro String Quartet vant årets Midgardkonkurranse og ble dermed tildelt den gjeve Midgardprisen under prisvinnerkonserten 18. oktober.

Sonoro strykekvartett består av Hedda Aadland, Tuva Odland, Daniel Goldin og Martha-Pil Evertsen Neumer. De er alle elever og studenter ved Barratt Due musikkinstitutt. I oktober deltok Sonoro String Quartet i Midgardkonkurransen, der de vant 1.pris i den eldste ensembleklassen og ble tildelt selve Midgardprisen 2020.
– Å vinne Midgardprisen betyr mye for oss, da det vil føre til en rekke spilleoppdrag på festivaler rundt om i Norge. På prisvinnerkonserten spilte vi Entr’acte av Caroline Shaw, et fabelaktig samtidsstykke!, forteller kvartetten i en uttalelse til Barratt Due. 

Midgardkonkurransen er en nasjonal konkurranse i klassisk musikk for utøvere mellom 8 og 25 år. I konkurransen deltar rundt 100 svært talentfulle barn og unge fra hele landet. Konkurransen ble i år gjennomført for niende gang og arrangeres av Horten Kulturskole/Horten kommune.
– Dette er den første konkurransen vi er med i som kvartett, men det blir nok ikke den siste! 
 
På sin Facebook-side skriver juryen følgende om Midgardprisvinneren:
Morsomt og kontrasterende program! Entr’acte av Shaw fremstår som fantasifullt og samspillet er nydelig. Juryen synes kvartetten er jevnt besatt med fire likeverdige utøvere som lytter godt til hverandre.

Kvartetten har blant annet opptrådt på Glogerfestspillene, den Nasjonale Jazzscene, Horten kammermusikkfest, Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, Oslo kammermusikkfestival og Trondheim kammermusikkfestival.
– Vi har spilt sammen i ett år nå, og har fått oppleve mye på kort tid.  Vi får undervisning av Kari Ravnan og Geir Inge Lotsberg ved Barratt Due musikkinstitutt, men har også opptrådt med og fått veiledning av musikere som Jennifer Stumm, Vertavo strykekvartett, Oslo String Quartet og Quatuor Van Kuijk, forteller strykekvartetten.

Selv om koronapandemien har satt mye av konsertvirksomheten på pause, stopper det ikke kvartetten fra å tenke fremover.  
– Vi benytter den merkelige tiden som vi befinner oss i til å fordype oss i nytt repertoar. For tiden jobber vi med Døden og Piken av Schubert og Ravel’s strykekvartett, som vi håper på å få fremføre i Sankt Olav kirke den 16.desember.

 

Se Sonoro String Quartet sin fremførelse fra prisvinnerkonserten her