FOTO: Rodeo arkitekter / Rebuilding (tatt fra Aftenposten nett 12.12.18)

Ut med NRK, inn med kua (og Barratt Due!)

Møller Eiendom har det siste halvåret jobbet med et spennende konsept for Marienlyst-tomta, hvor utflyttingen av NRK er nært forestående. Barratt Due musikkinstitutt er en sentral del av deres planer!

Møller Eiendom ønsker å samlokalisere næring, bolig, barnehager, dyr og ikke minst musikk på den flotte sentrale tomta:

I samarbeid med Rodeo arkitekter, Barratt Due musikkinstitutt og forsknings- og undervisningsmiljøene ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås (NMBU) har eiendomsutvikleren utviklet et konsept de mener skal komme hele byen til gode, skriver Aftenposten 12. desember 2018.

Barratt Due musikkinstitutt har vokst ut av den røde villaen i Lyder Sagens gt. 2. De siste 20 årene har vi leid eksterne lokaler for å romme alle våre virksomheter. I «Norabakken» er det øvingsrom for studenter og elever, for ett års tid siden ble Musikkbarnehagen flyttet til Kirkeveien og en del av administrasjonen har i høst måttet flytte ut av huset i nærliggende kontorer. Vi har et tett samarbeid med Majorstuen skole og Edvard Munch vgs., og på Sentralen i Oslo sentrum sitter to eksterne nasjonale virksomheter med nær tilknytning til Barratt Due; Senter for talentutvikling og mentorprogrammet Crescendo.

Møller Eiendom kan gi oss muligheten til å realisere en etterlengtet drøm om å samlokalisere våre virksomheter.

Prosjektet har de kalt «Marienlyst Fauna». Grunnideen er å fylle Marienlyst med musikk, dyreliv, barnehage og boliger. Store Studio er tiltenkt Barratt Due, samt at man ser for seg en mulighet til å holde konserter også utendørs i planlagte musikktorg og et amfiteater!

Det å få muligheten til å bygge et nytt miljø i en bydel hvor musikk skal få en så sentral plass, stiller også nye utfordringer til vår samfunnsoppgave som musikk og kulturinstitusjon. Samtidig ser vi at kultur blir stadig viktigere i byutviklingssammenheng, sier Stephan Barratt-Due.

Les hele artikkelen her (kun for Aftenposten-abonnenter) 

Faksimile av Aftenposten (klikk for større bilde): 

FAKSIMILE: Aftenposten 12.12.2018