To Barratt Due-elever vant Ånun-stipend!

Fiolintalentene Alma Felicia Kraggerud og Torje G. Råbu ble hedret med priser fra Ånun Lund Rej Minnefond.

Mandag 3. september 2018 gikk Ånun Lund Rej Minnefonds stipendutdeling av stabelen i Kammersalen ved Barratt Due musikkinstitutt. Alma og Torje mottok 25 000 kroner hver til videre kreativ utvikling i musikk. Rasmus Bålsrød fra Horten mottok også støtte til videre komponeringsarbeid. 

Ånuns minnefond ble etablert i 1992, og siden den gang har det hvert år blitt gitt bort kulturstipend for barn og unge på betydelige summer. Les mer om minnefondet her.

Nivået på søkerne var også denne gangen veldig høyt. Juryen valgte i år å fokusere på de ganske unge søkerne som la for dagen en egen skapende kraft, evne til å improvisere og komponere.  De unge berørte og imponerte hver på sin måte publikum med sin innlevelse i musikken, musikkglede og allerede langt utviklet teknikk. Alma fortalte med glød om stykkene hun spilte og komponistene. Hun urfremførte også sin egen komposisjon for to fioliner «Feeling pizziocato»  sammen med pappa Henning Kraggerud. Klikk her for å høre fremføringen http://Anunminnefond.no/AlmaFeelingpizzicato.mp4

Birgitta Elise Oftestad, som nylig er hjemkommet fra Eurovisjonfinalen i Edinburgh, og pianisten Nikita Khnykin var begge prismottakere for fire år siden. De var med for å hylle de ferske prismottakerne i «Ånun-familien» med strålende fremføringer av Bach og Beethoven. Sistnevnte var Ånuns favorittkomponist. Vilde Frang og Catharina Chen sendte også sine personlige gratulasjoner i anledningen og fortalte hva de synes er det særegne ved minnefondet. De to var på samme alder som Alma og Torje da de mottok Ånun prisen i 1996 og 1998!

Vi gratulerer!

Les også

Fagerborgfestspillene 2019 søker designere!

Design profilen for FagerborgFestspillene 2019 og vinn 10 000 kr!

Ledig stilling: Kommunikasjonskonsulent

Til vårt team ved Senter for talentutvikling Barratt Due og mentorprogrammet Crescendo søker vi en kommunikasjonskonsulent i midlertidig 100 % stilling med arbeidssted på Sentralen i Oslo.

Vi søker deltakere til talentsamlinger!

Er du mellom 10-19 år, bor i Nord-Norge og spiller et blåseinstrument?

Seminar om spisset talenttilbud i skolen

Den 27. september inviterer Senter for talentutvikling Barratt Due ledere og nøkkelpersoner i de største regionene i Norge til seminar om modeller for talentutvikling i samarbeid med skolen.