Personvernerklæring for studenter

Informasjon om hvordan BDM håndterer personopplysninger til søkere og studenter tilknyttet et utdanningsforløp.

BDM har behov for å behandle personopplysninger når du søker om opptak til våre studieprogrammer.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav e, jf. nr. 3 bokstav b samt universitets- og høyskoleloven § 1-3, § 3-7 og § 4-15.
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som blir behandlet i Søknadsweb er: kontaktinformasjon, fødselsnummer/D-nummer, morsmål, nasjonalitet, opplysninger for sikker identifikasjon, dokumentasjon av nødvendig kompetanse, samt andre dokumentasjonskrav jf. studieprogrammets nettside.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Opplysningene hentes fra deg selv, Felles studentsystem (FS), folkeregisteret, nasjonal vitnemålsdatabase, andre universitet og høyskoler tilknyttet FS.
  • I hvilket system behandles personopplysningene?
    Søknadsweb er en webapplikasjon for søknad om opptak til studier ved BDM. Søknadsweb er tilknyttet det studieadministrative systemet Felles studentsystem (FS). Det betyr at data som registreres i Søknadsweb også lagres i FS. Viser til personvernerklæring for FS. Data i FS rapporteres i ulike sammenhenger til en rekke parter/virksomheter. Se oversikt over hvilke under.
  • Utlevering
    I tilfeller hvor det anses som nødvendig kan BDM utlevere eller eksportere data som inneholder personopplysninger til følgende parter/virksomheter: andre universitet og høyskoler, SIKT- for brukerstøtte og eventuell feilretting i tjenesten, Difi – behandlingsansvarlig for innloggingsløsningene MinID, BankID og DBH- Database for statistikk om høyere utdanning.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Vi lagrer opplysningene så lenge det er nødvendig for å behandle søknaden din. Dersom du får innvilget studieplass, lagrer vi opplysningene så lenge du er tilknyttet et utdanningsforløp ved BDM.

For å aktivere din studentstatus må du ved hvert semester registrere deg i BDM studieadministrative system Studentweb. Studentweb er en webapplikasjon som lar deg som student utføre en rekke studieadministrative oppgaver, slik som semesterregistrering og oppmelding til undervisning og eksamen.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav b og universitets- og høyskoleloven § 1-3, § 3-3, § 3-9 og § 4-15.
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som behandles i forbindelse med semesterregistrering er: navn, fødselsnummer/D-nummer/S-nummer (11 siffer), kjønn, kontaktinformasjon, informasjon om din bakgrunn, morsmål, foto, søknadsinformasjon, samtykker du har gitt, politiattest der det er relevant, semesterregistreringsinfo, faktura-informasjon, din studieprogresjon og avsluttende gradering.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv og Felles studentsystem (FS)
  • I hvilket system behandles personopplysningene?
    Studentweb er koblet opp mot det studieadministrative systemet Felles studentsystem (FS). Det betyr at data som registreres i Studentweb også lagres i FS. Viser til personvernerklæring for FS. Data i FS rapporteres i ulike sammenhenger til en rekker parter/virksomheter. Se oversikt over hvilke under.
  • Utlevering
    Bizview (BDM administrativt system) vil få utlevert din navn og kontaktinformasjon.
    Visma (System for registrering av innbetalt semesteravgift).
    Lånekassen for utbetaling av lån og stipend.
    Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) kan få utlevert ditt fødselsnummer (11 siffer) navn og StudentID. Dette for at SiO skal vite at du er student og at du har rett til tilgang på SiOs tjenester. Studentbevisappen, for  digitalt studentbevis.
    Vitnemålsportalen, for digitalt vitnemål. I forbindelse med resultatutveksling vil personopplysninger deles med andre universitet og høyskoler (søknad om opptak eller innpass ved andre utdanningsinstitusjoner). 
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Opplysninger innhentet i forbindelse med semesterregistreing lagres så lenge du er tilknyttet et studieforløp ved BDM.

BDM har behov for å behandle dine personopplysninger når du gjennomfører undervisning og praksis. Som student ved BDM vil du få tildelt en bruker til digital undervisningsplattform og timeplanlegger/bookingsystem. Videre har BDM behov for å behandle dine personopplysninger i forbindelse med eksamensavvikling. 

  • Rettslig grunnlag:
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav e og universitets- og høyskoleloven § 1-3, § 3-3, § 3-9 og § 4-15. For behandling av særlige kategorier personopplysninger er det rettslige grunnlaget personvernforordningen artikkel 9 bokstav g samt universitets- og høyskoleloven § 4-15 (5).
    For lærerutdanninger er det fastsatt nasjonale rammeplaner og retningslinjer som regulerer gjennomføringen av utdanningene og praksis.
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysningene som behandles er: navn, kontaktinformasjon, tlf.nr, fødselsnummer, oppmøte.
    Helseopplysninger kan bli nødvendig i særskilte tilfeller, dette for å ivareta dine rettigheter som student, som eks. tilrettelegging av undervisning og eksamen.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv og Felles studentsystem (FS)
  • I hvilket system behandles personopplysningene?
    Tjenestetilbydere av datasystemer for gjennomføring av undervisning og eksamen, herunder Braathe– leverandør av BDM studieadministrative system Office365, FS og ASIMUT.
  • Utlevering
    Personopplysningene utleveres til Lånekassen og Vitnemålsportalen. Eksterne og interne sensorer og veiledere, praksisinstitusjoner og andre universitet og høyskoler i forbindelse med søknad om opptak, resultatutveksling eller innpass ved andre utdanningsinstitusjoner.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Personopplysninger innhentet i forbindelse med undervisning lagres så lenge du er tilknyttet et studieforløp ved BDM. Din brukerkonto ved BDM (Office365) deaktiveres når du ikke lenger er aktiv student.
    Personopplysninger innhentet ved registrering av fremmøte (ASIMUT), slettes automatisk etter 18mnd. Eksamensresultater og innvilget plass på studieprogrammet blir lagret for alltid.

BDM ønsker å synliggjøre sine aktiviteter og arrangementer gjennom video, lyd og bilde, dette både som en del av ekstern markedsføring av våre tilbud, som interninformasjon i våre informasjonskanaler (barrattdue.no og intranett), og synliggjøring i de sosiale medietjenestene Youtube.no, Facebook og Instagram.

  • Rettslig grunnlag
    Rettslig grunnlag for behandlingen er personopplysningsloven art.6 nr.1 a). Samtykkeskjema må være fylt ut på forhånd, se lenke under.
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som blir behandlet i denne sammenheng er foto, lyd og videoopptak i forbindelse med undervisning, BDM arrangementer og konserter.  
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv og BDM aktiviteter og arrangementer.
  • I hvilket system behandles personopplysningene?
    Bilder, video og opptak behandles i BDMs digitale studiatdministrative system og i WordPress (BDM nettside)
  • Utlevering
    Bilder/videoopptak benyttes i våre informasjonskanaler (barrattdue.no og intranett), og i sosiale medietjenester som Youtube og Meta.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Etter personvernforordningens bestemmelse art.17 nr.1, legger BDM opp til sletting når det ikke lenger er nødvendige for formålet som det ble samlet inn eller behandlet for. BDM har utarbeidet rutiner for lagring og sletting for hvert enkelt formål. 

    Samtykket er frivillig og kan når som helst trekkes tilbake.  

Samtykkeskjema, klikk her

BDM har behov for å behandle dine personopplysninger når du kontakter oss med spørsmål, for informasjon og/eller for studieveiledning.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav e samt universitets- og høyskoleloven § 1-3, samt personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f. For behandling av særlige kategorier personopplysninger er det rettslige grunnlaget personvernforordningen artikkel 9 bokstav g samt universitets- og høyskoleloven § 4-15 (5).
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som behandles i forbindelse med studenthenvendelser kan være kontaktinformasjon (tlf. nummer, postadresse og epostadresse) fødselsnummer, studieinformasjon (kull, studieprogram, karakterer, permisjoner og lignende) og informasjon du selv gir oss i forbindelse med henvendelsen.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv og Felles studentsystem (FS)
  • Hvor behandles personopplysningene?
    Personopplysningene lagres i BDM studieadministrative systemer. Det er kun høyskoleadministrasjonen og rektorat som har tilgang på opplysningene. Kun ansatte som har tjenstlige behov for tilgang til personopplysninger, skal få slik tilgang.
  • Utlevering
    BDM utleverer ikke personopplysninger innhentet ved studenthenvendelser.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Vi lagrer opplysningene så lenge det er nødvendig for å behandle henvendelsen din. I enkelte tilfeller vil saksbehandling lagres til du har avsluttet ditt studie ved BDM.

BDM har behov for å behandle personopplysningene dine i forbindelse med søknad til- og gjennomføring av utveksling.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav e samt universitets- og høyskoleloven § 1-3 og avtale med den enkelte.
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som behandles er: dokumentasjon som kreves for opptak ved studiestedet, kontaktinformasjon (tlf. nummer, postadresse og epostadresse) fødselsnummer, studieinformasjon (kull, studieprogram, karakterer, permisjoner og lignende) og informasjon du selv gir oss i forbindelse med henvendelsen.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv og Felles studentsystem (FS)
  • Hvor behandles personopplysningene?
    Personopplysninger i forbindelse med utveksling behandles i FS, Erasmus without paper (EWP) og søknadsportalen EASY dreamapply. Ved enkelte intuisjoner vil du benytte deg av en intern søknadsportal. Samt BDM studieadministrative systemer.
  • Utlevering
    Opplysningene utleveres til utdanningsinstitusjonen du søker opptak hos. I forbindelse med rapportering av utvekslingsopphold utleveres personopplysninger til Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (Hkdir).
  • Overføring til utlandet?
    Opplysningene utleveres til utdanningsinstitusjonene du har søkt opptak hos, BDM samarbeider i utgangspunktet kun med institusjoner tilknyttet EU/EØS.
  • Lagring
    Opplysningene lagres så lenge du er tilknyttet et utdanningsforløp ved BDM.

Med formål å forvalte BDM eiendommer og sørge for BDM studenters sikkerhet, har BDM installert adgangskontrollanlegg ved BDM lokaler. Anlegget består av kortlesere, plassert ved inngangspartiene.

  • Rettslig grunnlag
    Rettslig grunnlag for behandlingen er personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav f. BDM vurderer at interesser tilknyttet materiell og personlig sikkerhet veier tyngre enn de registrertes rettigheter.  
  • Kategorier av personopplysninger
    Når adgangskort registreres i kortleser loggføres kortnummer og passeringsdata ved ankomst.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv 
  • Hvor behandles personopplysningene
    Personopplysninger i forbindelse med adgang til BDM lokaler behandles i Infratec HiSec AIMS.
  • Utlevering
    Opplysningene utleveres ikke til andre aktører. Infratec og Securitas kan få innsyn ved behov for brukerstøtte ev. feilretting i systemet.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Opplysninger innhentet i forbindelse med adgang til BDM lokaler lagres så lenge du er tilknyttet et studieforløp ved BDM. Adgang til BDM lokaler og historikk fjernes ved studieslutt. 

BDM rapporterer data om våre søkere og studenter til Database for høyere utdanning (DBH), Lånekassen og Studentsamskipnaden (SIO) 

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for rapportering er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav e, universitets- og høyskoleloven § 7-7 og § 7-8 samt utdanningsstøtteloven § 21 og § 23. 
  • Kategorier av personopplysninger 
    Personopplysninger som behandles er: fødselsnummer/D-nummer, statsborgerskap, navn, epostadresse, fødselsnummer, opplysninger om din studieprogresjon – herunder semesterregistrering, utdanningsplan, gjennomførte emner og resultater.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Personopplysninger i forbindelse med rapportering er hentet fra Felles studentweb (FS).
  • Utlevering
    I forbindelse med rapportering av data for HBD studieprogrammer, utleveres personopplysninger til Database for høyere utdanning (DBH), i forbindelse med særattestasjon for private høyskoler utleveres opplysninger til revisjonsfirmaet Nitschke AS. Lånekassen, herunder informasjon om studentstatus, eksamensresultater og kvalifikasjonsgrunnlag. Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), herunder informasjon om studentstatus.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Data som er rapportert til Database for høyere utdanning (DBH) og Lånekassen tas vare på som dokumentasjon. 

BDM kan få behov til å behandle dine personopplysninger ved mistanke om lovbrudd, og eventuelt påfølgende sanksjoner. Dette gjelder mistanke om bruk av falskt vitnemål, forstyrrende/plagsom atferd, farlig atferd, grove brudd på taushetsplikt, grov usømmelighet i praksis eller klinisk undervisning, fusk, forsøk på fusk, medvirkning til fusk, eller utestenging etter skikkethetsvurdering.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav e samt universitets- og høyskoleloven § 1-3, § 3-7, § 4-7, § 4-8, § 4-9 eller § 4-10.
    For behandling av særlige kategorier personopplysninger er det rettslige grunnlaget personvernforordningen artikkel 9 bokstav g samt universitets- og høyskoleloven § 4-15 (5).
    For behandling av personopplysninger om straffedommer og lovovertredelser er behandlingsgrunnlaget personvernforordningen artikkel 10 samt universitets- og høyskoleloven § 4-15 (4).
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som behandles er: navn, fødselsnummer, institusjonsnummer til institusjonen du er søker/student ved, vedtakstype, vedtakets periode, lovhjemmel, studieklassifikasjon.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Personopplysninger er hentet fra Felles studentweb (FS).
  • Hvor behandles personopplysningene?
    Personopplysninger i forbindelse med registrering av sanksjoner behandles i Felles studentweb (FS).
  • Utlevering
    Register for utestengte studenter (RUST). For mer informasjon, se personvernerklæring til RUST for mer informasjon.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Etter personvernforordningens bestemmelse art.17 nr.1, legger BDM opp til sletting når det ikke lenger er nødvendige for formålet som det ble samlet inn eller behandlet for.

Når du besøker vår hjemmeside vil du få opp spørsmål om du godtar cookies (også kjent som informasjonskapsler) = En tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen når brukeren åpner en nettside. Cookies brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer eller registrere brukerens bevegelser på nettstedet.

  • Rettslig grunnlag
    Rettslig grunnlag for behandlingen er personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav a. 
  • Kategorier av personopplysninger
    Ved innlogging til BDM nettsider behandles IP-adresse, aktivitetsmønster på nettside. 
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Besøkende på vår hjemmeside barrattdue.no. Besøkende blir bedt om samtykke til cookies ved første innlogging. 
  • Hvor behandles personopplysningene?
    1) Cookie Information – loggfører IP-adresse og samtykke til datainnhenting. 2) Google Analytics – innhenter brukerdata til rapportering og statistikk over nettsidetrafikk.
  • Utlevering
    Ved behov for brukerstøtte får CoreTrek AS tilgang til nettsiden. På nettsiden ligger det også en Facebook-pixel, som brukes til å spore brukeroppførsel på internett, slik at BDM kan lage og vise relevante annonser til brukere av nettsiden.
  • Overføring til utlandet?
    Google kan overføre informasjon til tredjestater eller internasjonale organisasjoner dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom slike tredjestater behandler informasjon på vegne av Google. Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern
  • Lagring
    Vi viser til Googles retningslinjer for innhenting og oppbevaring av personopplysninger.

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å vise annonser på og utenfor Metas tjenester. Meta gir BDM tilgang til brukerstatistikk fra våre Meta-profiler (feks Facebook og Instagram) slik at vi kan analysere hvordan innholdet vårt blir mottatt. Annonser rettes mot brukerne av våre profiler.

  • Rettslig grunnlag
    Rettslig grunnlag for behandlingen er personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav f. 
  • Kategorier av personopplysninger
    Hvilke personopplysninger Meta behandler for å vise deg annonser kan du lese her.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Besøkende på Facebook og Instagram.
  • Hvor behandles personopplysningene?
    Meta Business Manager.
  • Utlevering
    Ved behov for brukerstøtte får Mint Media As tilgang til Meta Business Manager. For mer informasjon om hvordan Meta bruker dine personopplysninger, klikk her.
  • Overføring til utlandet?
    Meta er tilsluttet rammeverket kalt Privacy Shield, som omhandler overføring av personopplysninger fra bla.a. EU til USA. Les mer her
  • Lagring
    Vi viser til Metas retningslinjer for innhenting og oppbevaring av personopplysninger.

Etter personvernforordningen ar. 15-23 har du rett til å be om innsyn i personopplysningene som behandles av BDM, og be om at opplysningene slettes, korrigeres, begrenses og utleveres. Mer om dette og rutiner for å utøve sine rettigheter finner du her

Hvis du har spørsmål om Barratt Due musikkinstitutts personvernerklæring, eller ønsker å benytte deg av dine rettigheter kontakt Lydia.Ulleberg@bdm.no. Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen én måned.

Datatilsynet kan kontaktes dersom informasjonen/bistanden vi gir ikke er tilstrekkelig.