Foto av: Julia M. Cameron

Personvernerklæring for elever

Informasjon om hvordan BDM håndterer personopplysninger til søkere og elever tilknyttet Musikkbarnehagen, Instrumentalopplæring, Musikk på Majorstuen (M@M) og Unge Talenter (UT).

BDM har behov for å behandle personopplysninger når du søker om opptak til våre utdannings- og talenttilbud.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav b.
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som blir behandlet i søknadsprosessen er kontaktinformasjon til elev og foresatt(e), fødselsdato, kjønn, navn på nåværende skole og klasse, kontaktinformasjon til nåværende skole, tillatelse til overføring av mappe fra tidligere skole, tillatelse til nødvendig informasjonsdeling mellom Majorstuen skole og Barratt Due musikkinstitutt, navn og kontaktinformasjon til nåværende musikkskole/-lærer og informasjon om foreldreansvar.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Opplysningene hentes fra deg selv.
  • Utlevering
    For søkere og elever ved Musikk på Majorstuen skole og Edvard Munch VGS kan opplysningene utleveres til Majorstuen skole, Edvard Munch VGS og elevens lærere.
  • I hvilket system behandles personopplysningene?
    Personopplysningene behandles i WordPress, BizView og Websak (sistnevnte gjelder elever ved Musikk på Majorstuen og Edvard Munch VGS)
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Vi lagrer opplysningene så lenge det er nødvendig for å behandle søknaden din. Dersom du får innvilget elevplass, lagrer vi opplysningene så lenge du er tilknyttet et utdanningsforløp ved BDM. Arkivregler kan imidlertid pålegge virksomheten en plikt til å lagre personopplysninger for en lengre periode.

BDM har behov for å behandle dine personopplysninger i planlegging og gjennomføring av undervisning. 

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav b. Ved behov for tilrettelegging grunnet helserelaterte behov er det rettslige grunnlaget artikkel 9 nr.2 bokstav b
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysningene som behandles i undervisningssammenheng er navn, kontaktinformasjon, tlf.nr, oppmøtestatistikk og i enkelte tilfeller helserelaterte opplysninger.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv
  • Utlevering
    For elever ved Musikk på Majorstuen skole kan opplysningene utleveres til Majorstuen skole og elevens lærere.
  • I hvilket system behandles personopplysningene?
    Personopplysningene behandles i ASIMUT – BDMs timeplan og romreservasjonssystem.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Personopplysninger innhentet i forbindelse med undervisning lagres så lenge du er tilknyttet et undervisningsforløp ved BDM.
    Personopplysninger innhentet ved registrering av fremmøte (ASIMUT), slettes automatisk etter 18mnd. Personopplysninger innhentet i forbindelse med undervisning blir slettet når eleven er ferdig, diplom for fullført deltakelse lagres på ubestemt tid. 

BDM har behov for å behandle dine personopplysninger når du kontakter oss med spørsmål, for informasjon og/eller for veiledning.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav b og artikkel 9 nr.2 bokstav b
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som behandles i forbindelse med elevhenvendelser kan være kontaktinformasjon (tlf. nummer, postadresse og epostadresse) fødselsnummer, elevtilknytning (kull, undervisningsprogram, permisjoner og lignende), helserelaterte opplysninger og annen informasjon du selv gir oss i forbindelse med henvendelsen.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv
  • Utlevering
    BDM utleverer ikke personopplysninger innhentet ved elevhenvendelser.
  • I hvilket system behandles personopplysningene?
    Personopplysningene lagres i BDM administrative systemer. Det er kun administrasjonen som har tilgang på opplysningene. Kun ansatte som har tjenstlige behov for tilgang til personopplysninger, skal få slik tilgang.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Vi lagrer opplysningene så lenge det er nødvendig for å behandle henvendelsen din. I enkelte tilfeller vil saksbehandling lagres til du har avsluttet ditt elevforhold til Barratt Due.

Barratt Due musikkinstitutt (BDM) ønsker å synliggjøre sine aktiviteter og arrangementer gjennom video, lyd og bilde, dette både som en del av ekstern markedsføring av våre tilbud, som interninformasjon i våre informasjonskanaler (barrattdue.no og intranett), og synliggjøring i de sosiale medietjenestene Youtube og Meta.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr.1 a). Samtykkeskjema må være fylt ut på forhånd, se lenke under. Etter personvernloven §5 og personvernforordningen artikkel 8 nr.1 skal BDM legge til rette for at samtykke for barn under 13 år blir gitt eler godkjent av den som har foreldreansvar for barnet. 
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som blir behandlet i denne sammenheng er foto, lyd og videoopptak i forbindelse med undervisning, BDM arrangementer og konserter.  
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv og BDM aktiviteter og arrangementer.
  • Utlevering
    Bilder/videoopptak benyttes i våre informasjonskanaler (barrattdue.no og intranett), og i sosiale medietjenester som Youtube og Meta.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Etter personvernforordningens bestemmelse art.17 nr.1, legger BDM opp til sletting når det ikke lenger er nødvendige for formålet som det ble samlet inn eller behandlet for. BDM har utarbeidet rutiner for lagring og sletting for hvert enkelt formål. 

    Samtykket er frivillig og kan når som helst trekkes tilbake.  

Samtykkeskjema, klikk her

BDM har behov for å samle inn nødvendige data i forbindelse med bestilling av reise og utveksling i regi av Unge talenter.

  • Rettslig grunnlag
    Det rettslige grunnlaget for behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav b.
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som behandles er: kontaktinformasjon (tlf. nummer, postadresse og epostadresse), passnummer fødselsnummer, studieinformasjon (kull, BDM program) og informasjon du selv gir oss i forbindelse med henvendelsen.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv.
  • Hvor behandles personopplysningene
    Personopplysninger behandles i BDM administrative digitale systemer Outlook, Teams/Sharepoint, Det er kun administrasjon og ansvarlige faglærere/foreldre som gis tilgang til denne informasjonen.
  • Utlevering
    Opplysningene kan utleveres til partnerinstitusjonen hvor utvekslingen foregår, samt aktuelt reisebyrå.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Opplysninger innhentet i forbindelse med reise og utveskling slettes når formålet med behandlingen er oppnådd.

Med formål å forvalte BDM eiendommer og sørge for BDM elevers sikkerhet, har BDM installert adgangskontrollanlegg ved BDM lokaler. Anlegget består av kortlesere, plassert ved inngangspartiene.

  • Rettslig grunnlag
    Rettslig grunnlag for behandlingen er personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav f. BDM vurderer at interesser tilknyttet materiell og personlig sikkerhet veier tyngre enn de registrertes rettigheter.  
  • Kategorier av personopplysninger
    Når adgangskort registreres i kortleser loggføres kortnummer og passeringsdata ved ankomst.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv.
  • Hvor behandles personopplysningene
    Personopplysninger i forbindelse med adgang til BDM lokaler behandles i Infratec HiSec AIMS.
  • Utlevering
    Opplysningene utleveres ikke til andre aktører. Infratec og Securitas kan få innsyn ved behov for brukerstøtte ev. feilretting i systemet.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS.
  • Lagring
    Opplysninger innhentet i forbindelse med adgang til BDM lokaler lagres så lenge du er tilknyttet et tilbud ved BDM. Adgang til BDMs lokaler og historikk fjernes når eleven slutter i sine aktivitet(er) ved instituttet.

Når du besøker vår hjemmeside vil du få opp spørsmål om du godtar cookies (også kjent som informasjonskapsler) = En tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen når brukeren åpner en nettside. Cookies brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer eller registrere brukerens bevegelser på nettstedet.

  • Rettslig grunnlag
    Rettslig grunnlag for behandlingen er personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav a.
  • Kategorier av personopplysninger
    Personopplysninger som behandles ved besøk BDM nettside er IP-adresse, aktivitetsmønster på nettside. 
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Deg selv.
  • Hvor behandles personopplysningene
    1) Cookie Information – loggfører IP-adresse og samtykke til datainnhenting. 2) Google Analytics – innhenter brukerdata til rapportering og statistikk over nettsidetrafikk
  • Utlevering
    Ved behov for brukerstøtte får CoreTrek AS tilgang til nettsiden. På nettsiden ligger det også en Facebook-pixel, som brukes til å spore brukeroppførsel på internett, slik at BDM kan lage og vise relevante annonser til brukere av nettsiden.
  • Overføring til utlandet?
    BDM overfører ikke personopplysninger til internasjonale organisasjoner eller virksomheter utenfor EU/EØS. Google kan overføre informasjon til tredjestater eller internasjonale organisasjoner dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom slike tredjestater behandler informasjon på vegne av Google. Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern 
  • Lagring
    Vi viser til Googles retningslinjer for innhenting og oppbevaring av personopplysningeer

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å vise annonser på og utenfor Metas tjenester. Meta gir BDM tilgang til brukerstatistikk fra våre Meta-profiler (feks Facebook og Instagram) slik at vi kan analysere hvordan innholdet vårt blir mottatt. Annonser rettes mot brukerne av våre profiler.

  • Rettslig grunnlag
    Rettslig grunnlag for behandlingen er personvernforordningen art. 6 nr. 1 bokstav f. 
  • Kategorier av personopplysninger
    Hvilke personopplysninger Meta behandler for å vise deg annonser kan du lese her.
  • Hvor er opplysningene hentet fra?
    Besøkende på Facebook og Instagram.
  • Hvor behandles personopplysningene?
    Meta Business Manager.
  • Utlevering
    Ved behov for brukerstøtte får Mint Media As tilgang til Meta Business Manager. For mer informasjon om hvordan Meta bruker dine personopplysninger, klikk her.
  • Overføring til utlandet?
    Meta er tilsluttet rammeverket kalt Privacy Shield, som omhandler overføring av personopplysninger fra bla.a. EU til USA. Les mer her
  • Lagring
    Vi viser til Metas retningslinjer for innhenting og oppbevaring av personopplysninger.

Etter personvernforordningen ar. 15-23 har du rett til å be om innsyn i personopplysningene som behandles av BDM, og be om at opplysningene slettes, korrigeres, begrenses og utleveres. Mer om dette og rutiner for å utøve sine rettigheter finner du her.

Hvis du har spørsmål om Barratt Due musikkinstitutts personvernerklæring, eller ønsker å benytte deg av dine rettigheter kontakt Lydia.Ulleberg@bdm.no. Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen én måned.

Datatilsynet kan kontaktes dersom informasjonen/bistanden vi gir ikke er tilstrekkelig.