Som seksjonsleder og fiolinpedagog er Victoria Johnson ansvarlig for elevenes faglige utvikling.

Victoria Johnson

Fagområde

Fiolin, seksjonsleder

Avdeling

Musikkskolen, Unge Talenter

Stilling

Fiolin

Kontaktinformasjon

Telefon:

917 23 233

Victoria Johnson debuterte som fiolinist i 1995 og og har hatt solokonserter blant annet ved Festspillene i Bergen, Borealisfestivalen og Soundwaves i London. Hennes lidenskap for samtidsmusikk har resultert i flere bestillingsverk og tre plateinnspillinger. Hun er den eneste i Norge med en utøvende doktorgrad i elektrisk fiolin.

Som seksjonsleder har hun et overordnet ansvar for å ivareta elevenes faglige utvikling. I tillegg til å undervise har hun også oppgaver som omfatter orkesteroppsett og prøveplaner, kammermusikk og interpretasjoner.

Victoria Johnson er utdannet i Oslo, Wien og London hos blant annet Leif Jørgensen, Franz Samohyl og Detlef Hahn, og har en master i fiolin fra Guildhall School of Music and Drama. Hun arbeider med et splitter nytt bestillingsverk av komponisten Henrik Hellstenius og spiller også duo med pianisten Kristin Fyrand Mikkelsen.

I tillegg til å undervise ved Valdres sommersymfoni og Ringerike sommersymfoni har Victoria Johnson holdt mesterklasser ved blant annet Musikkhøgskolen i Gøteborg og i Malmø. Hun har i perioder siden 1996 vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som fiolinpedagog, og begynte som seksjonsleder ved Musikk på Majorstuen i 2014.