Som seksjonsleder og fiolinpedagog er Victoria Johnson ansvarlig for elevenes faglige utvikling.

Victoria Johnson

Fagområde

Fiolin, seksjonsleder stryk Musikkskolen og Musikk på Majorstuen

Avdeling

Musikkskolen, Unge Talenter, Musikk på Majorstuen

Stilling

Fiolin

Kontaktinformasjon

Telefon:

917 23 233

Victoria Johnson debuterte som fiolinist i 1995 og og har hatt solokonserter blant annet ved Festspillene i Bergen, Borealisfestivalen og Soundwaves i London. Hennes lidenskap for samtidsmusikk har resultert i flere bestillingsverk og tre plateinnspillinger. Hun er den eneste i Norge med en utøvende doktorgrad i elektrisk fiolin.

Som seksjonsleder har hun et overordnet ansvar for å ivareta elevenes faglige utvikling. I tillegg til å undervise har hun også oppgaver som omfatter orkesteroppsett og prøveplaner, kammermusikk og interpretasjoner.

Victoria Johnson er utdannet i Oslo, Wien og London hos blant annet Leif Jørgensen, Franz Samohyl og Detlef Hahn, og har en master i fiolin fra Guildhall School of Music and Drama. Hun arbeider med et splitter nytt bestillingsverk av komponisten Henrik Hellstenius og spiller også duo med pianisten Kristin Fyrand Mikkelsen.

I tillegg til å undervise ved Valdres sommersymfoni og Ringerike sommersymfoni har Victoria Johnson holdt mesterklasser ved blant annet Musikkhøgskolen i Gøteborg og i Malmø. Hun har i perioder siden 1996 vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som fiolinpedagog, og begynte som seksjonsleder ved Musikk på Majorstuen i 2014.