Sigyn Fossnes har vært med å sprenge lydmuren for hva barn kan få til.

Sigyn Fossnes

Fagområde

Fiolin, seksjonsleder stryk Unge Talenter Barratt Due

Avdeling

PPU, Unge Talenter og Musikkskolen

Kontaktinformasjon

Sigyn Fossnes er en prisbelønnet og Spellemannpris-nominert fiolinist og kammermusiker. Hun har i tillegg bred erfaring som pedagog, og en rekke tidligere elever som har vunnet priser i konkurranser og musikkmesterskap.

Sigyn Fossnes er utdannet fiolinist ved Norges musikkhøgskole, ved Guildhall School of Music i London og ved Universitetet i Oslo.

Hun har vært ansatt i Stavanger symfoniorkester, og i senere år vært en aktiv kammermusiker i flere ensembler; blant dem Ametri strykekvartett og Ensemble Ernst, som jevnlig turnerer i Norge og rundt i Europa. Hun er Spellemannpris-nominert to ganger og ble i 2005 hedret av Norsk Komponistforening med prisen Årets utøver for cd-en Tightrope Walker, en kritikerrost og Spellemannpris-nominert plate med nyskrevet musikk som hun utga i samarbeid med pianisten Einar Henning Smebye. Sammen med Ametri strykekvartett ble hun i 2002 også nominert til Spellemannprisen. I 2010 utga hun ut en CD i samarbeid med pianisten Else Olsen S.

En rekke av Fossnes’ elever har vunnet priser i konkurranser og musikkmesterskap. Hun har i en årrekke undervist ved Sommersymfonien i Valdres, og underviser også ved Norges musikkhøgskole. I tillegg holder hun foredrag og mesterklasser ved Chetham School of Music i Manchester, Musikakademi Vänersborg og ved Lisbon Music Academy i Portugal. Hun har også undervist i Hanoi og Brasil, og er fra 2011 Resident Musician ved musikkfestivalen Abermusicfest i Wales.

Sigyn Fossnes ble tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som høyskolelektor i 2005, og har siden 2010 vært  1.amanuensis. Hun er seksjonsleder for stryk ved Unge Talenter og dirigent for Barratt Dues juniorensemble.

Kilde sitat: Musikkultur.no