Sigyn Fossnes har vært med å sprenge lydmuren for hva barn kan få til.

Sigyn Fossnes

Fagområde

Fiolin, seksjonsleder

Avdeling

Høyskolen, Unge Talenter og Musikkskolen

Kontaktinformasjon

Sigyn Fossnes er en prisbelønnet og Spellemannpris-nominert fiolinist og kammermusiker. Hun har i tillegg bred erfaring som pedagog, og en rekke tidligere elever som har vunnet priser i konkurranser og musikkmesterskap.

Sigyn Fossnes er utdannet fiolinist ved Norges musikkhøgskole, ved Guildhall School of Music i London og ved Universitetet i Oslo.

Hun har vært ansatt i Stavanger symfoniorkester, og i senere år vært en aktiv kammermusiker i flere ensembler; blant dem Ametri strykekvartett og Ensemble Ernst, som jevnlig turnerer i Norge og rundt i Europa. Hun er Spellemannpris-nominert to ganger og ble i 2005 hedret av Norsk Komponistforening med prisen Årets utøver for cd-en Tightrope Walker, en kritikerrost og Spellemannpris-nominert plate med nyskrevet musikk som hun utga i samarbeid med pianisten Einar Henning Smebye. Sammen med Ametri strykekvartett ble hun i 2002 også nominert til Spellemannprisen. I 2010 utga hun ut en CD i samarbeid med pianisten Else Olsen S.

En rekke av Fossnes’ elever har vunnet priser i konkurranser og musikkmesterskap. Hun har i en årrekke undervist ved Sommersymfonien i Valdres, og underviser også ved Norges musikkhøgskole. I tillegg holder hun foredrag og mesterklasser ved Chetham School of Music i Manchester, Musikakademi Vänersborg og ved Lisbon Music Academy i Portugal. Hun har også undervist i Hanoi og Brasil, og er fra 2011 Resident Musician ved musikkfestivalen Abermusicfest i Wales.

Sigyn Fossnes ble tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som høyskolelektor i 2005, og har siden 2010 vært  1.amanuensis. Hun er seksjonsleder for stryk ved Unge Talenter og dirigent for Barratt Dues juniorensemble.

Kilde sitat: Musikkultur.no