Som hornist liker Brodahl å kunne leke i forskjellige musikalske sjangre som ny musikk, rytmisk musikk, jazz og storband.

Rune Brodahl

Fagområde

Horn

Avdeling

Høyskolen og Unge Talenter

Kontaktinformasjon

Rune Brodahl ivrer ekstra for instrumentet horn, og har vært initiativtaker og deltaker ved en lang rekke festivaler, horndager og i andre sammenhenger jobbet for hornet.

Rune Brodahl studerte horn ved Østlandets Musikkonservatorium der Kjell Erik Arnesen var hans hovedlærer. Brodahl har tatt timer og deltatt ved mesterklasser med blant annet Hugh Seenan, Michael Thompson, Vitalij Buyanovskij og Ib Lanzky-Otto, for å nevne noen. Han er for tiden solohornist ved Den Norske Opera & Ballett og i Nordisk Brass Ensemble.

Brodahl brenner spesielt for å spille kammermusikk og deltar aktivt i mange kammermusikalske sammenhenger i inn- og utland. De sste årene har han vært særlig involvert med Ensemble Moderen i Frankfurt hvor ny musikk står i hovedfokus.

Brodahl har deltatt på en lang rekke plateinnspillinger, med alt fra stort orkester, kammerorkester, kammermusikk og soloplater. Han har blant annet gitt ut Out of the Pit sammen med sin bror, Frank Brodahl, og i fjor ga han ut en plate for to solohorn sammen med hornisten Saar Berger. Sonorous har fått strålende mottakelse og ble kritikerrost blant annet i Das Orchester

Brodahl ble ansatt som hornlærer ved Barratt Due musikkinstitutt i 2019, og han er tilknyttet Høyskolen og Unge Talenter.