Ole Christian debuterte som solist i Universitets aula i 2014.

Ole Christian Haagenrud

Fagområde

Akkompagnement

Avdeling

Musikkskolen

Kontaktinformasjon

Telefon:

900 57 687

Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianistene i Norge. 

Haagenrud har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole der han i 2014 avsluttet sitt diplomstudium med professorene Jens Harald Bratlie og Håvard Gimse som sine lærere.

I tillegg til sine solistopptredener er Haagenrud en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør. Han holder jevnlig konserter ved festivaler i både inn- og utland og samarbeider hyppig med flere av Norges fremste musikere.

Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap, UMM, der han fikk utmerkelsen Årets musiker. I 2014 ble han tildelt Robert Levins festspillpris. Han har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret, og mange av hans konserter har blitt overført på nasjonal og internasjonal tv og radio.

Haagenrud har spilt på flere prestisjetunge scener i Europa som Concertgebouw i Amsterdam, Brahms Saal i Musikverein i Wien, Stephaniensaal i Graz, The Lithuanian National Philharmonic Hall i Vilnius, The Slovenian Philharmonic Hall i Bratislava, Casa da Musica i Porto.

Les mer om Ole Christian Haagenrud på ochaagenrud.com