I 2017 ble Max Nybergs Tyngdpunkt-Runmarö, en hyllest til poeten Tomas Tranströmer, urfremført av Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Foto: John Petter Reinertsen

Max Nyberg

Fagområde

Klaver, akkompagnatør

Avdeling

Unge Talenter og Musikkskolen (Permisjon)

Stilling

Vokal og blås

Kontaktinformasjon

Telefon:

974 39 259

Den svenske pianisten Max Nyberg har komponert flere verker som er fremført og utgitt i Sverige og internasjonalt. Han er prisvinner ved International Piano Competition «J. S. Bach» Würzburg i 2016.

Nyberg er utdannet som pianist ved Barratt Due musikkinstitutt og HfMT Köln og har blant andre hatt Jiri Hlinka, Michael Endres og Michael Rische som lærere.

I 2017 debuterte han i den tyske radiokanalen WRD3 med en solokonsert med musikk av Bach, Beethoven, Schönberg og selvkomponerte verk. Han har mottatt stipend fra Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm og er prisvinner ved International Piano Competition «J. S. Bach» Würzburg 2016. Etter selvstudier ble han i 2016 tatt opp på masterstudiet i komposisjon ved Högskolan för Scen och Musik Göteborg. I 2015 fikk han utgitt sitt første verk, 5 Narratives, for bassklarinett og klaver på et amerikansk musikkforlag. Våren 2017 ble hans verk Tyngdpunkt-Runmarö, som er en hyllest til poeten Tomas Tranströmer, urfremført av Blåsarsymfonikerna i Stockholm. 

Max Nyberg er høyskolelektor og akkompagnatør ved Barratt Due musikkinstitutt og underviser ved Unge Talenter og Musikkskolen.