Sammen med Kjell Magnus Sandve har Liv Kjersti Sandve vunnet 1.-prisen i duett i operakonkurransen International Opera & Concour i Belgia.

Liv Kjersti Sandve

Fagområde

Vokal

Avdeling

Høyskolen og Unge Talenter

Stilling

Vokal

Kontaktinformasjon

Etter utdannelse ved Statens operahøgskole debuterte Liv Kjersti Sandve i 1983 ved Deutsche Nationaltheater i Weimar i rollen som Pamina i Tryllefløyten. Senere har hun hatt en lang rekke solistoppdrag i inn- og utland, opptrådt på TV og i radio og medvirket til flere plateinnspillinger. 

Liv Kjersti Sandve debuterte ved Den Norske Opera som Musetta i La Boheme. Senere har publikum i Operaen i Oslo sett henne i rollene som Zerlina i Don Giovanni og som Valenzienne i Den Glade Enke. Som solist har Sandve vært engasjert i rollene som Violetta i La Traviata, Pamina og 1. Damen i Tryllefløyten, Sandrina i La Finta Giardiniera, Zerlina i Don Giovanni, Despina i Cosi fan tutte, Musetta i La Boheme og som Lady Billow i Albert Herring (eller Maigreven) i forestillinger ved Operaen i Kristiansund, Vest Norges Opera, Sandefjord Operafestival, Opera Mobile, Oslo Mozartfestival, Opera Nordfjord og Oslofjord Operafestival.

Liv Kjersti Sandve har vært solist ved Festspillene i Bergen, Festspillene i Elverum, Konserter på Trollhaugen og har sunget sammen med Oslo Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret, opptrådt på TV og i radio. I sceneoppsetninger med romanser, opera eller operette på repertoaret har hun opptrådt i Tyskland, USA, Belgia og Russland.

Sammen med Kjell Magnus Sandve har Liv Kjersti Sandve vunnet 1.-prisen i duett i operakonkurranssen International Opera & Concour i Belgia. De to har sammen opptrådt i mange opera- og operetteforestillinger i Norge og i utlandet, og medvirket til CD-innspillinger.

Liv Kjersti Sandve har vært høyskolelektor ved Barratt Due musikkinstitutt siden 2000. Hun underviser også ved Musikk på Majorstuen.