Lina Årnes er en svært allsidig utøver og har samarbeidet med en lang rekke kjente artister innenfor en rekke ulike sjangre. Hun har opptrådt over hele verden, vært med på over 40 plateinnspillinger og har vært nominert og vunnet Spellemannprisen flere ganger.

Lina-Marie Årnes

Fagområde

Fiolin

Avdeling

Musikkskolen

Kontaktinformasjon

Telefon:

934 27 267

Lina Årnes har vært medlem i Oslo Camerata i mange år, og har reist verden rundt med orkestret. Hun har også spilt med Trondheimsolistene, Kringkastingsorkesteret og en rekke andre orkestre, og har medvirket til over 40 plateinnspillinger i mange ulike sjangre. Årnes underviser i hovedinstrument fiolin ved Musikk på Majorstuen.

Hun er utdannet ved Barratt Due musikkinstitutt hvor hun studerte fiolin med Stephan Barratt-Due. Etter å ha tatt en bachelor ved instituttet studerte hun i 2 år med professor Pavel Vernikov ved Scuola di musica di Fiesole i Firenze før hun vendte tilbake til Barratt Due musikkinstitutt og tok sin pedagogiske utdannelse.

Lina Årnes har i mange år vært fast medlem i og reist verden rundt og opptrådt med Oslo Camerata. I tillegg har hun spilt i en rekke andre norske orkestre, inkludert Trondheimsolistene, Kringkastingsorkesteret og Bergen Harmonien. Ved siden av det klassiske repertoaret har hun erfaring innenfor en rekke andre sjangre som jazz, filmmusikk, latin, pop og rock, og hun har vært med på mer enn 40 plateinnspillinger, inkludert flere innspillinger som har fått Spellemannprisen og vært Spelemannpris-nominert. Artister hun har samarbeidet med er Sivert Høyem, Sigvart Dagsland, Minor Majority, Cirque du Soleil, Jan Eggum,Thom Hell, Marit Larsen, Paal Flåta, Uriah Heep, Hellbillies, Hot Club de Norvege, Oslo Strings, Kurt Nilsen, Frank Zappa band,  Jacob Young og Trygve Seim. I 1998 var hun med på å grunnlegge Christiania Strykekvartett (Anders Nilsson, Ida Bryhn og Andreas Gulden).

Årnes er leder for Kammerensemblet og fiolingruppen ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun har spilt i mesterklasser med blant andre Camilla Wicks, Detlef Hahn, Nicolai Znaider, Zakhar Bron, Boris Kushnir, Mauricio Fuks, Henning Kraggerud og Arve Tellefsen. Hun underviser i hovedinstrument fiolin ved Musikk på Majorstuen.