Foto: Clementine Grimault

Julie Yuqing Ye

Fagområde

Klaver, akkompagnement

Avdeling

Musikk på Majorstuen

Kontaktinformasjon

Julie Yuqing Ye er utøvende pianist og klaverpedagog. Hun jobber som frilansmusiker og privatlærer, i tillegg til å være høyskolelektor ved Barratt Due musikkinstitutt.

Hun tok Diplomstudiet i 2018 og Praktisk Pedagogisk Utdanning i 2021 på Norges Musikkhøgskole, der hun studerte med Håvard Gimse og Marianna Shirinyan. Master- og bachelorgrad har hun fra Guildhall School of Music and Drama, London. Før det var hun elev ved Unge Talenter på Barratt Due i klassen til Einar Steen-Nøkleberg.

Som aktiv solist og kammermusiker har hun konsertert i Europa, og holdt konserter i blant annet Den Norske Opera og Ballet, Oslo Konserthus, Wigmore Hall og Milton Court Concert Hall i London. Under NRK’s Grieg: Minutt for minutt i 2018, deltok hun med Griegs op. 17 nr. 1-5, og var også å se i NRKs Meisterklasse i 2012 med Leif Ove Andsnes.

Julie Yuqing Ye er ansatt i faget Akkompagnement/ Innstudering for pianister på Musikk på Majorstuen. Faget fokuserer på effektiv og presis innstudering av musikk, godt samspill med andre musikere og prima vista.

Les mer om Julie Yuqing Ye her: julieye.no