Som akkompagnatør for sangere får jeg utforske et enormt repertoar. Hittil har jeg jobbet med sanger av over 250 komponister, og hver og en av komponistene representerer sitt eget univers!

Joachim Kwetzinsky

Fagområde

Klaver, akkompagnement

Avdeling

Høyskolen

Kontaktinformasjon

Telefon:

905 02 487

Joachim Kwetzinsky er en fremtredende norsk pianist med allsidig erfaring som solist og kammermusiker/akkompagnatør. Han har urfremført over 30 verker av norske og utenlandske komponister, og har spilt inn flere plater.

Han har sin diplomutdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han studerte med Einar Steen-Nøkleberg og Liv Glaser. Tidligere studerte han med Jiri Hlinka ved Barratt Due musikkinstitutt.

Kwetzinsky har gitt konserter over hele skandinavia og i Frankrike, Italia, Spania, Hellas, Østerrike, Tyskland, Nederland, Island, Tsjekkia, Litauen, USA, Kina, Oman, Bangladesh, Jordan, Sudan, Libanon og Russland. Han har også opptrådt som solist under blant annet Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, Nordland musikkfestuke, Ultima, Christmas at the Kremlin og Wörthersee Classics.

Han har urfremført over 30 verker av norske og utenlandske komponister. I 2010 utkom hans første solo-cd, Polyphonic Dialogues, med musikk av Sjostakovitsj og Shchedrin på plateselskapet 2L, og han medvirker også med Johannes Martens i Elliott Carters cellosonate på cd-en Figments and Fragments på samme selskap. I 2013 utga han en cd med piano- og kammermusikk av Marcus Paus på plateselskapet Aurora.

Joachim Kwetzinsky har tidligere vunnet Robert Levins Festspillpris, vært prisvinner i den internasjonale Concours Grieg og en av artistene på Rikskonsertenes treårige lanseringsprogram INTRO-klassisk.

Han er høyskolelektor ved Barratt Due musikkinstitutt og underviser i akkompagnement.

Les mer om Joachim Kwetzinsky på: www.kwetzinsky.no