Ida Bryhn har turnert verden rundt og opptrådt på de fleste store konsertscener i Europa og USA. Hun er også en anerkjent pedagog er har holdt mesterklasser i London, Göteborg og i Hanoi.

Ida Bryhn

Fagområde

Bratsj

Avdeling

Høyskolen og Musikkskolen

Kontaktinformasjon

Telefon:

900 19 203

Ida bryhn er en prisvinnende bratsjist og solobratsjist i Det Norske Kammerorkester. Hun har turnert verden rundt og opptrådt på de fleste store konsertscener i Europa og USA, samt på en rekke festivaler. I tillegg er hun en anerkjent pedagog og er ved siden av stillingen ved Barratt Due også professor ved Royal College of Music i London. 

Ida Bryhn spiller på en bratsj bygget av brødrene G. & F. Grancino i Milano omkring 1665, stilt til rådighet av Dextra Musica. Hun fikk sin første musikkopplæring ved Barratt Due musikkinstitutt  av Georg Horvati og Alf Richard Kraggerud, før hun byttet ut fiolinen med bratsj og Soon-Mi Chung Barratt-Due overtok undervisningen. Deretter studerte hun tre år ved Edsbergs Musikkinstitutt i Stockholm før hun som fullbrightstipendiat reiste til New England Conservatory i Boston hvor hun hadde Kim Kashkashian som lærer. I 2008 avsluttet Bryhn sine diplomstudier ved Norges Musikkhøgskole med Lars Anders Tomter som lærer. Under eksamenskonserten opptrådte hun som solist med Oslo-filharmonien og Jukka Pekka Saraste som dirigent. Samme år ble hun tildelt Shellprisen, og senere har hun turnert verden rundt og gjestet de fleste store konsertscener i Europa og USA.

Som solobratsjist har Ida Bryhn gjestet Stockholm-filharmonien, Oslo-filharmonien, London Philharmonic Orchestra, Amsterdam Sinfonietta, Camerata Nordica og Kringkastingsorkesteret i Oslo. Fra 2006 til 2009 var hun ansatt i  Oslo-filharmonien, og hun har vært en del av Rikskonsertenes toårige lanseringsprogram INTRO-klassisk. Blant festivaler Ida Bryhn har gjestet er Verbier festival, Ravinia utenfor Chicago, IMS Prusia Cove, Risør kammermusikkfestival, Oslo kammermusikkfestival, Ultimafestivalen og Festspillene i Bergen. I tillegg kommer gjesteopptredener med The Razumovsky Ensemble i London, Diamantensembelet i København og London Philharmonic‘s kammermusikkserie i Wigmore Hall.

Bryhn har holdt mesterklasser ved Royal College of Music i London, Göteborgs universitet, Hanoi State Academy, sommerkurs på Voksenåsen og ved Valdres Sommersymfoni. Hun er tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som høyskolelektor og underviser ved Høyskolen og Unge Talenter.