Som fiolinist kommer jeg i nærkontakt med et veldig variert og rikt repertoar. Denne kilden ser ut til å være helt utømmelig

Geir Inge Lotsberg

Fagområde

Fiolin

Avdeling

Høyskolen og Unge Talenter

Kontaktinformasjon

Geir Inge Lotsberg startet tidlig sin profesjonelle karriere som utøver og er en av Norges mest aktive kammermusikere. Han har allsidig erfaring og har blant andre opptrådt med Det Norske Kammerorkester og Camerata Academica Salzburg, og har vært engasjert som konsertmester ved Bergen Filharmoniske Orkester og Den Norske Operas Orkester.

Geir Inge Lotsberg har studert fiolin i Oslo med Leif Jørgensen, Sandor Vègh i Salzburg, Camilla Wicks i Houston og Ana Chumachenco i München. Siden 2007 har han spilt på en fiolin bygget av Joseph Guarnerius filius Andreae fra 1703, stilt til rådighet av Dextra Musica.

Lotsberg var med å etablere Oslo Strykekvartett i 1991, og har i tillegg til å samarbeide nært med musikere som Håvard Gimse, Einar Steen-Nøkleberg, Vebjørn Anvik og Kåre Nordstoga vært solist med blant andre Ungdoms-symfonikerne, Oslo-Filharmonien, Den Norske Operas Orkester, Kringkastingsorkesteret og Camerata Academica Salzburg. Sommeren 2017 ble han kunsterisk leder for TrondheimSolistene etter regelmessig arbeid som kammerorkesterleder. 1998-2000 var han programansvarlig for Festspillene i Elverum. Han har gitt ut en rekke CD-innspillinger med verk av J. S. Bach, Carl Nielsen og Edvard Grieg, samt to plater viet nyskrevet musikk for solofiolin.

Geir Inge Lotsberg hadde sine første elever tilknyttet Barratt Due i 1995 og har siden 2003 vært fast ansatt ved instituttet.

Les mer om Geir Inge Lotsberg på lotsberg.no