Erlend Skei er leder i Norsk kontrabassklubb som han var med å stifte i 2017.

Erlend Skei

Fagområde

Kontrabass

Avdeling

Musikkskolen

Kontaktinformasjon

Telefon:

900 65 074

Erlend Skei er frilans kontrabassist og pedagog. Ved Barratt Due underviser han i kontrabass ved Musikk på Majorstuen og Musikkskolen. Skei er også leder i Norsk kontrabassklubb.

Skei har mastergrad i utøvende kontrabass og faglærerutdanning fra Institutt for musikk ved NTNU, hvor han hadde Stanislaw Kulhawczuk som lærer. Han har i tillegg studert ett år hos Dan Styffe ved Norges musikkhøgskole. Som del av sin mastergrad fordypet han seg i tango med Steinar Haugerud som lærer, samt studietur til Buenos Aires. Skei har flere ganger deltatt ved Ensemble akademie Freiburg, hvor han har studert tidligmusikk med Dane Roberts.

Som frilanser jobber Skei jevnlig i Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkester og Trondheimsolistene, og han var fast ansatt i Operaen i Kristiansund fra 2003-2010. Han underviser i kontrabass ved Nittedal strykeorkester hvor han også er leder for juniororkesteret, og han har tidligere undervist ved Trondheim kommunale musikk- og kulturskole, Kristiansund kulturskole og musikklinja ved Atlanten videregående skole. Skei jobber aktivt med rekruttering av unge kontrabassister, og er initiativtaker og leder i Norsk kontrabassklubb. Han underviser også på Valdres sommersymfoni og Ringerike sommersymfoni.

Ved Barratt Due musikkinstitutt underviser Skei i kontrabass ved Musikk på Majorstuen og Musikkskolen Barrat Due.