David Freidmann Strunck har siden 2009 vært kunstnerisk leder for Oslo Kammerakademi.

David Friedemann Strunck

Fagområde

Obo

Avdeling

Høyskolen, Unge Talenter og Musikkskolen

Kontaktinformasjon

David Friedemann Strunck er solooboist i Oslo Filharmoniske Orkester. Med Oslo Kammerakademi gjester han også jevnlig prestisjetunge festivaler i inn- og utland. På Barratt Due underviser Friedmann Strunck både elevene på Musikkskolen, Musikk på Majorstuen og Unge Talenter, samt studentene ved Høyskolen. 

Friedmann Strunck studerte ved musikkhøyskolene i Detmold og Stuttgart hos Gernot Schmalfuß og Ingo Goritzki, og han mottok stipendier fra Det tyske folks studiefond og Næringslivet i Westfalens talentfond. Etter studiene arbeidet han som solooboist i Bochum Symfoniorkester.

I 1999 mottok han priser ved treblåserkonkurransene i Mannheim og Bayreuth, og i 2002 vant han 1. pris med Cambini Blåsekvintett ved Mendelssohn-Bartholdy-konkurransen i Berlin. Han har vært solist med Oslo-Filharmonien, Bochum Symfoniorkester, Det Norske Kammerorkester, TrondheimSolistene, Folkwang Kammerorchester og Sinfonietta Köln. Han har deltatt som solist og kammermusiker ved kammermusikkfestivalene i Risør, Trondheim og Oslo, ved Festspillene i Bergen, Nordland Musikkfestuke i Bodø og Glogerfestpillene på Kongsberg.

I 2016 gjorde han for LAWO Classics (LWC1100) en innspilling av Mozarts obo kvartett og ledsaget av Oslo Filharmoniske Orkester av obokonsertene til Ketil Hvoslef og Harald Sæverud. Med Oslo Kammerakademi har han vært med på utgivelser på LAWO Classics, Beethoven for Wind Octet (LWC1036), Leipzig! (LWC1058), the first beauty (LWC1093) og Mozart for Wind Octet (LWC1141) som alle har  fått overveldende omtaler. Ensemblet har også sin egen konsertserie i Den Norske Opera og Ballett.

Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss