David Meier er pianist og har blant annet spilt med Wiener Kammer Orchester, utmerket seg som solist og medvirket til flere plateinnspillinger.

David Meier

Fagområde

Klaver, akkompagnement

Avdeling

Høyskolen, Unge Talenter og Musikkskolen

Kontaktinformasjon

David Meier har utmerket seg som solist i internasjonale konkurranser, opptrådt med orkester i Tyskland og USA og medvirket i radio og flere cd-innspillinger. Han er også en allsidig pedagog og underviser i klaver ved Barratt Due musikkinstitutt.

Meier er utdannet i Tyskland hvor han studerte under Paul Buck og Konrad Elser. Mens han utdannet seg som solist i Lübeck, underviste han selv i klaver ved Musik Hochschule Lübeck og Hochschule für Musik und Theater Rostock.

Han har opptrådt med orkester i Tyskland og USA, og medvirket i flere i radio-opptak og CD-innspillinger. Han har utmerket seg som solist i den europeiske klaverkonkurransen Bremen, hvor han fikk både førstepris, publikumspris og tre spesialpriser for sine interpretasjoner av Bach, Beethoven og samtidsmusikk. Meier har også utmerket seg i den internasjonale Schubert-Konkurransen i Dortmund og i den internasjonale Beethoven-konkurransen i Bonn.

Han har vært ansatt ved Barratt Due musikkinstitutt siden 2009 og underviser i klaver ved Musikkskolen, Unge Talenter og Høyskolen.