Dan Styffe is easily one of the top international soloists on his instrument and a major force in contemporary music.

Dan Styffe

Fagområde

Kontrabass

Avdeling

Høyskolen og Unge Talenter

Kontaktinformasjon

Dan Styffe har lang erfaring som solist og kammermusiker. Han har gitt ut flere egne album og deltar på en rekke innspillinger som solist med orkester og med andre ensembler. 

Styffe har studert med Göran Nyberg, Knut Guettler and Gary Karr, og jobbet også som assistent hos sistnevnte fra 1981 til 1982.

Etter studiene jobbet han som solobassist både i det operaorkestret ved Den Norske Opera & Ballett og senere Det Norske Kammerorkester. Per 2017 er han alternerende solobassist i Oslo-Filharmonien. Han spiller på en Gasparo da Salo kontrabass fra slutten av 1500-tallet, stilt til disposisjon av Dextra Musica.

Styffe jobber jevnlig sammen med flere internasjonale musikere, deriblant bratsjist Catherine Bullock, pianist Gonzalo Morene og cellist Øystein Birkeland. I 2011 spilte han inn duetter med fiolinist Peter Herresthal. Han var i mange år også medlem av kammerensemblet Borealis. Styffe holder mesterklasser over hele verden i tillegg til å være jurymedlem i flere internasjonale kontrabass-konkurranser.

Han har bestilt og urfremført et stort antall verker for kontrabass, soloverker og kammermusikk, komponert både av norske såvel som internasjonale komponister.

I april 2011 hadde Styffe urfremføring og CD-innspilling for Rolf Martinssons Concerto no 1 med Oslo-filharmonien, og senere samme år spilte han inn Fredrik Högbergs konsert “Hitting the first bass” med Tromsø kammerorkester. Styffe spilte urfremføringen av denne konserten med Det Norske Kammerorkester.

Dan Styffe har gjort fem solo-CD’er på plateselskapet SIMAX Classics og en på Fabra, som alle har mottatt gode anmeldelser internasjonalt. I tillegg har han gjort innspillinger for de britiske plateselskapene Campion og Prima Facie, og deltatt i flere kammermusikk- og orkesterinnspillinger, samt CD’er med både rock og jazz.

Les mer om Dan Styffe på danstyffe.com

Sitat: Bass World Magazine