Solum har hatt mange oppgaver som solist med Oslo Camerata, i nært samarbeid med Stephan Barratt-Due og Soon-Mi Chung Barratt-Due.

Bjørn Solum

Fagområde

Cello

Avdeling

Høyskolen, Unge Talenter

Kontaktinformasjon

Telefon:

905 80 292

Bjørn Solum er en av de mest profilerte cellister i sin generasjon. Han har en omfattende undervisningskarriere ved Barratt Due og har fått frem utallige cellister som i dag er profesjonelle musikere i norske og utenlandske orkestre. 

Solum studerte ved Norges Musikkhøgskole fra 1975-1980: Fra 1975 til 78 med cellisten Frans Helmerson og fra 1978 til 80 i London med cellisten William Pleeth.

Han var med å starte Det Norske Kammerorkester, blant annet sammen med Terje Tønnesen, og virket som solo-cellist i orkesteret i en lengre periode. 

Solum har spilt kammermusikk med mange av verdens ledende solister og kammermusikere, inkludert Mstislav Rostropovitsj, Maurice Andre, Joshua Bell, Arve Tellefsen, Elise Båtnes og Truls Mørk. Han har turnert verden rundt med Oslo-Filharmonien og hatt et utstrakt samarbeid med mange av verdens ledende dirigenter.

Bjørn Solum har medvirket i et stort antall CD-innspillinger for Oslo-Filharmonien og har gitt ut Beethoven I og II sammen med Kristin Fossheim. Solum har vært solist med de fleste av landets profesjonelle symfoniorkestre i verker som Haydns cellokonserter i C og D-dur, Saint-Sâens cellokonsert i a-moll, Tsjaikovskys Rokokkovariasjoner og Brahms dobbeltkonsert for fiolin og cello med Elise Båtnes.