Gode prestasjoner, sunn talentutvikling og jakten på beste praksis har alltid fascinert meg. Å få jobbe med dette innen musikk er et stort privilegium.

Anders Hall Grøterud

Fagområde

Avdelingsleder

Avdeling

Senter for talentutvikling

Stilling

Avdelingsleder

Kontaktinformasjon

Telefon:

922 51 445

Anders Hall Grøterud er leder ved Senter for talentutvikling. I tillegg underviser han i prestasjonsfag ved Høyskolen Barratt Due.

Anders Hall Grøteruds viktigste oppgave er å være pådriver for at talenttilbudet til unge klassiske utøvere i de største regionene i Norge utvides, og for at kvaliteten heves opp på internasjonalt nivå. I tillegg bidrar han til å samle og utvikle kunnskap om talentutvikling og skape nasjonale møteplasser for fagmiljøene. Senter for talentutvikling står bak et tyvetalls regionale talentsamlinger hvert år, er medarrangør av Ung Filharmoni og initiativtaker til nasjonale talentkonferanser for klaver, blås og stryk.

Grøterud er utdannet ved Universitetet i Oslo og Norges idrettshøgskole med hovedfag i idrettspsykologi. Han har mange års erfaring innen ledelse, kommunikasjon og konsulentvirksomhet og har vært landslagstrener i triathlon, informasjonsdirektør i SATS-gruppen og practice director i Gambit Hill & Knowlton. I tillegg har han flere års erfaring som journalist i Aftenposten, Dagbladet og VG, og har ledet vellykkede lobbyprosjekter for forskjellige organisasjoner. Han er også forfatter av boken Sporty business – hvordan lykkes på jobb med toppidrettens metoder.

Anders Hall Grøterud ble tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som gjesteforeleser i 2007. Senere har han undervist regelmessig i prestasjonsfag, med fokus på øvingsprosessen og prestasjonspsykologi. Han begynte i nåværende stilling i mai 2016.

Les mer om Senter for talentutvikling