Lindemanprisen til Alf Richard Kraggerud!

Prorektor Alf Richard Kraggerud mottar årets Lindemanspris!

Pedagogen og fiolinisten Alf Richard Kraggerud (f. 1969) får årets Lindemanpris. Han får den for sin mangeeårige og betydningsfulle innsats for talentutvikling og undervisning av barn og unge. Prisen er på 150.000 kroner, og prispengene vil Kraggerud gi videre til unge talenter.

-For meg er det anerkjennelse nok å få prisen. Pengene som følger med skal unge, lovende talenter få nyte godt av, sier Kraggerud.

I samråd med Lindemans Legat vil det bli opprettet et juniorstipend på 10.000 kroner hver. Det skal deles ut til utøvere under 18 år, og det vil skje i forbindelse med Valdres sommersymfoni. Kriteriene for å få stipend vil være mye av de samme som for Lindemanprisen.

Kraggerud er i dag ansatt i en 50 prosent stilling som prorektor ved Barrat Due musikkinsitutt, og har dessuten en 50 prosents undervisningsstilling samme sted.

Ifølge styreleder Einar Solbu i Lindemans Legat har Kraggerud utmerket seg i en årrekke med en betydningsfull innsats med talentutvikling og undervisning av barn og unge.

-Hans innsats på dette feltet – spesielt for de yngste – har gitt unike resultater, sier Einar Solbu.

Kraggerud har også gjennom mer enn 20 år utviklet Valdres sommersymfoni til å bli et viktig kurs- og møtested for klassisk interesserte musikere i alle aldre, for såvel unge talenter som for profesjonelle musikere.

-Vi mener at at han gjennom denne virksomheten har ytt en spesiell betydningsfull innsats i norsk musikkopplæring og utdanning, sier Solbu.

Prisen vil bli delt ut under et arrangement i Lindemansalen på Norges musikkhøgskole 20. oktober. Før den tid vil det også bli kjent hvem som får De Unges Lindemanpris. Den er det mottakeren av Lindemanprisen som utpeker.

Lindemanprisen er en av Norges mest prestisjefylte musikkpriser. Den deles ut i år for 40. gang.

Les mer på Lindemans Legats webside

Les også

Store forventninger til Klavertiltaket

Kenneth Tran (16) er det eneste nye tilskuddet til årets nasjonale klavertiltak. Han håper at tiltaket vil gi motivasjon og muligheter til å drive med musikk resten av livet.

– Ikke bare glitter og jubel

Hvilket råd ville du gitt deg selv som 15-åring for å forberede deg best mulig på musikerlivet?

Ledig stilling: Nestleder for Musikkskolen Barratt Due

Vil du være med og tilrettelegge for et godt læringsmiljø for morgendagens musikere sammen med kreative og dyktige kollegaer? Da burde du søke på stillingen som nestleder ved Musikkskolen Barratt Due!

Går for seier med poplåt

Operabrødrene Solli-Tangen er tilbake i MGP-sirkuset. Men poplåta Out of Air er noe av det vanskeligste de to klassiske sangerne har prøvd seg på.