Emma M. Lam Olsen og Bjørg Pas sammen med Alma Felicia Kraggerud, prismottaker i 2018, som bistod ved prisoverrekkelsen. Foto: Mariam Naqvi

Prisen gikk til Bjørg og Emma

To av Barratt Dues Unge Talenter mottok i år Ånun Lund Rej Minnefond. Det ble markert med høytidelig konsert og prisutdeling i Kammersalen.

Torsdag 5. september var det duket for prisutdeling og festkonsert i Kammersalen for prisvinnerne av Ånun Lund Rej Minnefond 2019. Årets vinnere er Bjørg Pas (15) på fiolin og Emma M. Lam Olsen (13) på klaver. Begge får tildelt 20 000 kr som skal gå til «videre kreativ utvikling i musikk». Både Pas og Lam Olsen er en del av Unge Talenter Barratt Due. Pas er elev hos Alf Richard Kraggerud, og Lam Olsen er elev hos Marina Pliassova. 

Barratt Due musikkinstitutts rektor og kunstneriske leder, Stephan Barratt-Due, kunne ikke være tilstede under prisutdelingen, men sendte vinnerne en hyggelig hilsen:

Kjære prisvinnere, dere går inn i rekken av strålende unge musikere som i en årrekke har mottatt denne inspirerende prisen! En pris som minnes en fantastisk ung gutt med usedvanlige talenter innen flere felt, men som så tragisk forlot verden så altfor ung. Med denne årlige markeringen minnes vi ikke bare Ånun, men den iboende entusiasmen, nysgjerrigheten, pågangsmotet og kraften som lå i ham og som ligger latent i  oss alle fra ung alder og som tydelig synliggjøres her i kveld gjennom dere unge prisvinnere. Gratulerer!

 

Bjørg Pas og Emma M. Lam Olsen ved programmets slutt sammen med de tidligere prismottakerne som også medvirket på festkonserten; (f.v.) Nikita Khnykin, Daniel Ivanov, Alma Felicia Kraggerud og Ingeborg Christophersen, konferansier samt Ånuns foreldre.
Foto: Mariam Naqvi

 

På nettsidene til minnefondet kan man lese at:
«Ånun Lund Rej Minnefond har som formål å inspirere barn og unge til kreativitet, entusiasme og nysgjerrighet innenfor klassisk musikk (både utøvelse og komponering) samt tegning, maling, kreativ skriving og mellomfolkelig forståelse. Mange av mottakerne er i dag i fremste rekke av unge norske musikere og flere har inntatt den internasjonale arena som solister med kjente orkestre. Andre har ledende roller i norsk kulturliv og tatt nyskapende initiativ til gode for barn og unge. De begeistrer med sine opptredener og fremføringer på festivaler og konserter landet rundt. Felles for alle er at støtten fra Minnefondet har vært en spesiell oppmuntring i tidlig alder!»

Vi gratulerer begge prismottakerne!