Hovedsponsor
Illustrasjon: Cory Svalland-Grier

Fagerborgfestspillene 2022 presenterer: Barratt Due gjennom tidene

Studentene ved Høyskolen Barratt Due lager sin egen festival hvert år, og i 2022 er de i gang igjen.

Fagerborgfestspillene 2022 tar publikum med gjennom Barratt Dues historie, fra og med begynnelsen og frem til i dag.

Festivalteamet skriver selv om Barratt Due gjennom tidene:

Fagerborgfestspillene er en studentdrevet festival, av og for studentene ved Barratt Due musikkinstitutt. Fagerborgfestspillene 2022 tar publikum med gjennom Barratt Dues historie, fra og med begynnelsen og frem til i dag. Historiske personer og hendelser knyttet til instituttet, formidles med vakker musikk og gode opplevelser for både store og små.

Studentene er i sitt tredje år av sin bachelor og forberedelsene til festivalen gjennomføres i det fjerde og siste året. Fagerborgfestspillene er en studentdrevet musikkfestival, en viktig læringsplattform og musikalsk formidlingsplattform. Studentene utfordres i alt fra organisering og arrangering, til utfylling av det kunstneriske perspektivet av festivalen.

I 2020 skulle avgangsstudentene for første gang bringe Fagerborgfestspillene inn i Barratt Dues lokaler. Grunnet pandemien, måtte de med tungt hjerte avlyse festivalen dét året. Det var ideen avgangsstudentene hadde i 2020 som la grunnlaget for årets festival. I anledning at Barratt Due musikkinstitutt i år fyller 95 år og Musikkbarnehagen ved Barratt Due musikkinstitutt fyller 90 år ønsker de å ta publikum med på en reise gjennom Barratt Dues historie.

 

Årets festivalteam består av, bakerste rad fra venstre: Kristin Pas (bratsj), Ulrik Frostung (vokal), Ksenia Fefilova (fiolin), Alvilde Antonsen (vokal) og Simen Haufmann (fiolin). Fremerste rad: Herman Styri Myhren (vokal) og Ingrid Emmariza Udnes (fløyte). I maleriet: Jessica Parsons (cello).

 

Konseptet har et utgangspunkt i historiske begivenheter og konserter ved instituttet og av familien Barratt-Due. De ønsker å skape et bilde av hvordan instituttet ble grunnlagt og hvilken betydning det har hatt på det norske musikklivet gjennom tiden. 

Norge har vært igjennom en stor utvikling som land i denne tiden og har fått et stadig større og rikere musikkliv. Fra hemmelige konserter i husets stue under 2. verdenskrig, til en musikkinstitusjon som påvirker hele Norge. Fagerborgfestspillene 2022 ønsker at publikum skal få høre noe av musikken som er dokumentert og fremført innenfor husets vegger og musikk av personer med tilknytning til huset.     

 

KLIKK HER FOR ÅRETS FESTIVALPROGRAM

Design: Cory Svalland-Grier

 

Trenger du informasjon om Fagerborgfestspillene?        

Kontaktperson: Markedsføringsansvarlig FF2022, Ingrid Emmariza Udnes: ing_emma@hotmail.com
Nettside: fagerborgfestspillene.no
Instagram: ffestspillene
Facebook: Fagerborgfestspillene