Hovedsponsor

En av disse kan vinne én million kroner for sitt musikktalent

Flere Barratt Due-talenter blant de nominerte til Equinors talentstipend i klassisk musikk

For første gang er en strykekvartett blant de nominerte til Equinors talentpris innen klassisk musikk. De nominerte kjemper om én million kroner, som skal hjelpe talentene utvikle sine talenter og karrierer. 

Spesielt hyggelig for oss på Barratt Due musikkinstitutt, er at Gudim, Grøtvedt, Welde, Erdal og Grolid alle har gått på Barratt Due musikkinstitutt.

Nominasjonene fra Equinors talentpris er:

Lydia Hoen Tjore, sopran fra Bergen
Lydia Hoen Tjore (28) fra Bergen har sunget på en mengde konserter og operaforestillinger med profesjonelle ensembler og orkestre over hele verden som sopran. Hun har jobbet målrettet for å bli en internasjonal operasanger siden 11-årsalderen. Hun har også jobbet mye med å tilgjengeliggjøre kunnskap om klassisk musikk gjennom sosiale medier og podkast.

Ludvig Gudim, fiolinist fra Risør
Ludvig Gudim (23) har studert musikk ved Juilliard i New York og debuterte som fiolinist under Nobels fredspriskonsert da han var 11 år. I 2019 vant han Juilliard Violin Concerto Competition og opptrådte i anerkjente Carnegie Hall i New York. Han har opptrådt som solist for Oslo-filharmonien, noe han trekker frem som et høydepunkt i karrieren og i oktober 2022 kom han også ut med sin første plate.

Eirik Grøtvedt, tenor fra Sarpsborg
Eirik Grøtvedt (29) fra Sarpsborg har mye erfaring fra ulike scener over hele Norge. Han har vært ansatt som solist i ulike roller hos Den Norske Opera og Ballett. Han har også sunget i Grieghallen med Bergen Nasjonale Opera og Otello – Oscarsborgsoperaen i Oslofjorden. Eirik er utdannet i utøvende klassisk musikk ved Barratt Due Musikkinstitutt og Norges Musikkhøyskole i Oslo.

OPUS13, strykekvartett
OPUS13 er en strykekvartett bestående av fiolinistene Sonoko Miriam Welde (26) og Edvard Erdal (26), bratsjspiller Michael Andreas Grolid (25) og Daniel Thorell (25) på cello. De har gjort seg bemerket både på landsdekkende radio og som deltakere i talentutviklingsprogrammet Ung kvartettserie. I fjor høst spilte de på Absolutt Haydn-festivalen og i september i år fikk de andreplass i Banff International String Quartet Competition, en av verdens største konkurranser for strykekvartetter.