De Unges Lindemanpris til Sandra Lied Haga!

Tidligere Barratt Due-elev Sandra Lied Haga (23), cello, fra Oslo får De Unges Lindemanpris for 2017. Prisen er på 50.000 kroner.

Det er mottakeren av Lindemanprisen som bestemmer hvem som skal få de unges pris, og Alf Richard Kraggerud valgte altså Lied Haga. Kraggerud om prisvinneren:

Hun berører mange mennesker dypt med sitt spill. Hun har en vakker, varm og fyldig klang som slår en umiddelbart, og hennes intuitive og organiske fraseringer er en naturlig del av henne.

Kraggerud mener Lied Haga har de egenskapene og den internasjonale erfaringen som gjør at hennes CV allerede er bemerkelsesverdig.

-Forhåpentligvis vil denne prisen bidra til at enda flere legger merke til henne, sier Kraggerud.

Sandra Lied Haga begynte å spille allerede som treåring og var den yngste noensinne som kom inn på Talentskolen ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun begynte også tidlig å spille med Truls Mørk, og gikk hos ham i seks år. Etter ett år ved Barenboim-akademiet i Berlin, hos Frans Helmerson, har hun nå base i Norge. For tiden og videre de neste årene spiller hun blant annet konserter og gjør turneer over hele verden sammen med Anne-Sophie Mutter

Sandra har ellers spilt på en rekke prestisjefylte festivaler, og har fått mange priser for sitt spill. Blant annet har hun vunnet fire internasjonale 1. priser og ærespriser.

 

Les mer om på Lindemanslegat.no