Prøvespillseminarer høsten 2018

Ønsker du å bli tryggere i prøvespillsituasjonen? Vil du øve deg på å spille foran andre? Eller vil du bare ha noen tips om hvordan profesjonelle musikere håndterer et prøvespill? Da er høstens prøvespillseminarer noe for deg!

Senter for talentutvikling Barratt Due tilbyr prøvespillseminarer i oktober og november i byene Kristiansand, Bergen, Tromsø, Trondheim, Stavanger og Oslo.

I samarbeid med musikere fra Oslo-Filharmonien og regionale orkestre, har vi lagd seminarer som er åpent for alle og passer for elever, lærere og studenter som er nysgjerrig på prøvespill. I løpet av seminaret vil du få tips og veiledning til hvordan man kan forberede seg til og gjennomføre et prøvespill, både teoretisk og praktisk.

På seminaret vil du få generelle tips, høre prøvespillutdrag som blir kommentert av musikerne og du kan stille spørsmål om ting du lurer på med prøvespill. Du kan også spille selv om du ønsker det, eller bare lytte på det som blir sagt.

Seminaret inneholder både en generell del om prøvespill og en instrumentvis del (stryk, messing, treblås, slagverk), der musikerne fokuserer nærmere på de ulike instrumentstemmene. Som eksempel på utdrag brukes Mahler symfoni nr. 1. Her kan du laste ned utdrag fra Mahler symfoni nr. 1 som vil bli brukt på seminarene.

Ta gjerne med eget instrument om du har lyst til å spille selv og få tilbakemelding. Det er også helt fint å bare være tilstede og lytte om du ønsker det.

 

Prøvespillseminarer høsten 2018: 

  • Kristiansand: 16. oktober kl. 17-21, Musikkens Hus/Knuden – Kristiansand Kulturskole 
  • Bergen: 19. oktober kl. 16-20, Langhaugen vgs. 
  • Tromsø: 21. oktober kl. 11-15, Tromsø Kulturskole 
  • Trondheim: 27. oktober kl. 14-18, Trondheim Kommunale Kulturskole 
  • Stavanger: 2. november kl. 17-21, Stavanger Kulturskole 
  • Oslo: 12. og 13. november kl. 17-21, Norges Musikkhøgskole 

Påmelding til prøvespillseminarene er nå lukket.

 

Ung Filharmoni

Har du tanker om å søke Ung Filharmoni 2019? Da er dette seminaret midt i blinken! Utdragene er nemlig de samme som OFO-musikerne vil demonstrere. Prøvespillene skjer mellom 4.- 12. desember 2018. 

Obs! Det er ikke nødvendig å søke Ung Filharmoni for å være med på disse prøvepsillseminarene. Seminaret vil uansett gi deg mye verdifull informasjon du kan få bruk for.

Les mer om prøvespill til Ung Filharmoni her. Søknadsfristen til prøvespill gikk ut 2. november. 

 

Spørsmål eller avmelding?

Ta kontakt med Siri på siri.schmidt.lindgaard@bdm.no.