Trude Eick har lang erfaring som utøver, men prioriterer sitt pedagogisk arbeid høyt. Med tiden har undervisningen blitt hennes hovedvirke ved siden av kammermusikk og musikalsk utviklingsarbeid.

Trude Eick

Fagområde

Seksjonsleder blås, slagverk og harpe. Valthorn, didaktikk

Avdeling

Høyskolen og Musikkskolen

Kontaktinformasjon

Telefon:

926 05 481

Trude Eick har bred erfaring fra orkester, korps, studioarbeid og juryer i tillegg til sitt pedagogiske arbeid. Hun underviser i horn, ensemble og interpretasjon, og er seksjonsleder for blås, slagverk og harpe på Musikk på Majorstuen skole. Ved Høyskolen vikarierer hun i ensembledidaktikk og praksis.

Eick har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Sommerakademie ved Mozarteum i Salzburg og gjennom privattimer i München. Hun har studert under henholdsvis professor Frøydis Ree Wekre, Radovan Vlatcovic og Eric Terwilliger.

Hun har bred  og lang erfaring fra de profesjonelle orkestrene og korps i Norge, både som fast ansatt og som frilanser. Hun har også jobbet mye med sanntidsimprovisasjon og har gitt ut platen November Log med Eick/Viddal duo, og spiller i tillegg på en rekke andre cd-utgivelser. Eick har også sittet i flere juryer, blant andre Statens kunstnerstipend og Spellemannprisen.

I tillegg kommer det pedagogiske arbeidet, som hun prioriterer høyt og som med tiden er blitt hennes hovedvirke ved siden av kammermusikk og musikalsk utviklingsarbeid. 

Ved siden av lærerstillingen ved Barratt Due musikkinstitutt underviser Trude Eick også ved Musikhögskolan Ingesund, som er en del av Karlstad universitet, Toneheim folkehøgskole, Oslo musikkskole og Rud videregående skole i Bærum.