Roman Reznik har blitt beskrevet av Dagbladet som en "sjelden musiker som gir mye av seg selv og musiserer fremragende".

Roman Reznik

Fagområde

Fagott

Avdeling

Høyskolen

Kontaktinformasjon

Telefon:

902 74 227

Roman Reznik er en prisvinnende fagottist og har opptrådt som solist med en rekke anerkjente orkestre i Europa. Han er også fagottist i Oslo-Filharmonien og spiller i Oslo Kammerakademi. 

Reznik er utdannet ved musikkhøyskolene i Wien, Berlin og Basel med lærere som Sergio Azzolini, Eckhard Hübner og Milan Turkovic. Han har opptrådt rundt om i verden som solist og kammermusiker. Høsten 2016 urfremførte  Morten Gaathaugs «Konsert for fagott og orkester» med Oslo symfoniorkester og våren 2017 Kjell Marcussens» Konsert for fagott, harpe og orkester «med Minsk Kammerorkester. 

Han har vært solofagottist i Norrköpings symfoniorkester, Neue Elbland Filharmoni Tyskland, Singapore Symfoniorkester, og som gjest med Royal Philharmonic Orchestra Stockholm, Stavanger Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniorkester, Mahler Chamber Orchestra, München Chamber Orchestra og Gustav Mahler Jugendorchester. Som solist har han også mange ganger spilt med Ukrainas nasjonale orkester i Kiev og Kharkiv Philharmonic. 

Roman Reznik underviser fagott på Barratt Due musikkinstitutt ved Unge Talenter og Høyskolen. Han har også startet en karriere som dirigent, og blir jevnlig invitert til å dirigere orkestere i blant annet Finland og Ukraina. Ved siden av å være sjefsdirigent for Ukrainas ungdomsorkester i Kharkiv,  er han også kunstnerisk leder av Nansen Music festival i Ukraina, som presenterer mange nye stykker skrevet av norske komponister.

Les mer om Roman Reznik på romanreznik.no