«For å bli en klassisk musiker kreves det disiplin og tålmodighet - dette skaper grunnlaget for å mestre frihet og lekenhet.»

Kathrine Hvinden Hals

Avdeling

Musikk på Majorstuen

Stilling

Leder for Barneorkesteret Barratt Due

Kontaktinformasjon

Kathrine Hvinden Hals har turnert som fiolinist med kammerorkester, med Alexander Rybak og som solist rundt i verden. Hun har vunnet flere priser. Nå leder hun Barneorkesteret Barratt Due (BORK). 

Hvinden Hals har spilt barnekonserter på de største konsertscenene i Norge. Hun har undervist barn i favelaen i Brasil og underviser barn i Norge. Hvinden Hals arrangerer årlige julekonserter og turnerer også med den Kulturelle skolesekken. Kathrine spiller både klassisk og crossover på scener rundt i Europa. 

Med utdannelse fra Barratt Dues musikkinstitutt og fra Royal College of music i London har hun vært elev av de fremste fiolinprofessorene i Europa. 

Kathrine Hvinden Hals Startet som 3-åring i musikkbarnehagen hos Tove Doornbos, siden ble hun fiolinelev hos Georg Horvaty, Alf Richard Kraggerud, Piotr Janowski, Geir-Inge Lotsberg og Stephan Barratt-Due. Hun har selv vært en del av Juniororkesteret og Oslo Camerata.