Bjørn Vidar Ulvedalen har utviklet prosjekter som Pilegrim i orgelsko, et konsertprosjekt hvor barn i alderen 7 til 18 år utforsker kirkeorgelets muligheter sammen med en mester.

Bjørn Vidar Ulvedalen

Fagområde

Kirkeorgel

Avdeling

Musikkskolen

Kontaktinformasjon

Telefon:

467 64 676

Bjørn Vidar Ulvedalen har arbeidet som kantor, komponist, arrangør og pedagog i den norske kirke. Gjennom sin sjeldne kombinasjon som organist og førskolelærer har han utviklet egne metoder som pedalforhøyere og et anerkjent læreverk – en orgelskole i 7 bind.

Ulvedalen er utdannet ved Norges musikkhøgskole; et kandidatstudium i kirkemusikk og en master i orgelspill og improvisasjon. Han har også studert administrasjon og ledelse ved Høgskolen i Telemark, og er  i tillegg førskolelærerutdannet ved Halden lærerhøgskole hvor han også er utdannet som musikklærer.

Som første orgelpedagog i Skandinavia har han gitt barn mulighet til orgelopplæring fra de fyller 6 år. Ulvedalen benyttes flittig som foredrags- og seminarholder i Skandinavia, og har dessuten utviklet nasjonale prosjekter som Pilegrim i orgelsko, et konsertprosjekt hvor barn i alderen 7 til 18 år spiller og utforsker kirkeorgelets muligheter sammen med en mester. Ulvedalen er også en aktiv konsertorganist og har blant annet arrangert Peter og ulven for kirkeorgel. I 2017 startet han Orgelklubben Sofie med base i Sofienberg kirke, en felles orgelklubb for barn som spiller orgel i Oslo og omegn.

Ulvedalen har drevet orgelskolen i Re i Vestfold i 15 år, og underviser ved Musikkskolen ved Barratt Due musikkinstitutt.