Birgitte Volan Håvik underviser i harpe ved undervisningstilbudet Musikk på Majorstuen.

Birgitte Volan Håvik

Fagområde

Harpe

Avdeling

Musikk på Majorstuen

Stilling

Harpelærer

Kontaktinformasjon

Telefon:

992 28 360

Birgitte Volan Håvik er opprinnelig fra Trondheim, og begynte musikkutdannelsen ved Trondheim kulturskole. Hun har studert med Willy Postma ved Norges musikkhøgskole, og som Erasmus-student ved CNSMD Lyon med Fabrice Pierre.

Siden 2008 har Håvik vært en aktiv kammermusiker og soloharpist i Oslo-Filharmonien. De siste årene har hun både vært solist og i samspill med andre ved etablerte konsertserier, kammermusikkfestivaler og harpefestivaler i Norge, Sverige og Finland. Hun spiller også i Det Norske Kammerorkester.

Håvik har spilt inn Mozarts Konsert for fløyte, harpe og orkester sammen med Per Flemström og Oslo-Filharmonien for LaWo Classics, og deltatt på innspillinger med blant annet Tine Thing Helseth, BIT20, Oslo-Filharmoniens kammersolister og Det Norske Kammerorkester, i tillegg til flere innspillinger med Oslo-Filharmonien.

De siste årene har hun undervist unge orkesterharpister for Norsk Ungdomssymfoniorkester og Ung Filharmoni i Norge, og i 2016 for The Orchestra of the Americas, og vært konsulent ved harpeprøvespill i både Norge og Danmark.

Håvik underviser elever ved Musikk på Majorstuen.