Anne Britt Sævig Årdal underviser i cello og kammermusikk for studentene ved Høyskolen Barratt Due.

Anne Britt Sævig Årdal

Fagområde

Cello og kammermusikk

Avdeling

Høyskolen

Stilling

Høyskolelektor

Kontaktinformasjon

Telefon:

917 38 147

Anne Britt Sævig Årdal underviser i cello og kammermusikk ved Høyskolen Barratt Due. Hun var solocellist i Oslo-Filharmonien fra 1980-2015 og har i tillegg hatt utstrakt virksomhet som solist og kammermusiker.

Etter studier i Zürich med Peter Grümmer, tok hun bacheloreksamen ved Norges musikkhøgskole i 1977 med Frans Helmerson som hovedlærer. Hun har siden studert med William Pleeth, Natalia Shakhovskaya og Mstislav Rostropovitsj. Hun har også studert klaver med Jan Henrik Kayser.

Sævig Årdal debuterte som cellist i 1979 og mottok for dette Rikskonsertenes debutantpris. Hun var solocellist i Det Norske Kammerorkester 1978-82, og solocellist i Den Norske Operas orkester  1979-1980. Sævig Årdal var klaversolist i Prokofievs Klaverkonsert nr.1 ved Bergen Filharmoniske Orkesters «De Unges Konsert» i 1974. Hun var norsk representant ved Biennalen for unge nordiske solister i København i 1980, og ved TIJI-festivalen i Bratislava i 1981.

Med Oslo-Filharmonien har hun vært solist i Blochs Schelomo, Tchaikovskys Rokokko-variasjoner, Shostakovich’s Cellokonsert nr.2, Messiaens Concert a quatre og Brahms’ Dobbelkonsert. Brahms spilte hun også på Europa-turné med Mariss Jansons som dirigent. Hun har også vært solist med de andre ledende norske orkestrene, samt orkestre i Danmark, Slovakia og USA. Flere ganger har hun gjestet Festspillene i sin hjemby Bergen blant annet som solist i Dvoraks cellokonsert med Philharmonica Hungarica.

Sævig Årdal har spilt på kammermusikkfestivalene i Oslo, Risør, Kristiansand og Hardanger med blant annet Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Steven Isserlis, Camilla Wicks og Christian Tetzlaff.

Som pedagog har hun i en årrekke vært tilknyttet Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt, og har også undervist på sommerkurs i Valdres, Søgne, Elverum (Ungdomssymfonikerne) og PyeongChang (Korea). Hun er mangeårig sensor ved Norges musikkhøgskole, Universitetet i Tromsø og Griegakademiet på bachelor-, master- og diplomnivå.