Anne Britt Sævig Årdal underviser i cello og kammermusikk for studentene ved Høyskolen Barratt Due.

Anne Britt Sævig Årdal

Fagområde

Cello og kammermusikk

Avdeling

Høyskolen

Stilling

Høyskolelektor

Kontaktinformasjon

Telefon:

917 38 147

Anne Britt Sævig Årdal underviser i cello og kammermusikk ved Høyskolen Barratt Due. Hun var solocellist i Oslo-Filharmonien fra 1980-2015 og har i tillegg hatt utstrakt virksomhet som solist og kammermusiker.

Etter studier i Zürich med Peter Grümmer, tok hun bacheloreksamen ved Norges musikkhøgskole i 1977 med Frans Helmerson som hovedlærer. Hun har siden studert med William Pleeth, Natalia Shakhovskaya og Mstislav Rostropovitsj. Hun tok også klaverstudier i 1959-72 med blant annet Jan Henrik Kayser.

Sævig Årdal debuterte som cellist i 1979 og mottok for dette Rikskonsertenes debutantpris. Hun var solocellist i Det Norske Kammerorkester 1978-82, og solocellist i Den Norske Operas orkester  1979-1980. Sævig Årdal jobbet som klaversolist i Prokofievs Klavérkonsert nr.1 ved Bergen Filharmoniske Orkesters «De Unges Konsert» i 1974. Hun var norsk representant ved Biennalen for unge nordiske solister i København i 1980, og ved TIJI-festivalen i Bratislava i 1981.

Hun har med Oslo-filharmonien hatt en rekke solistoppdrag, og i tillegg har hun vært solist med orkestre i Danmark, Slovakia og USA, samt med ledende norske orkestre i konserter av Boccherini (B-dur), Haydn (D-dur og C-dur), Schumann, Tchaikovsky: «Rokokko-variasjoner», Dvorak og Shostakovich (nr.1). Flere ganger har hun gjestet Festspillene i sin hjemby Bergen blant annet som solist i Dvoraks cello-konsert med Philharmonica Hungarica.

Sævig Årdal har spilt på kammermusikkfestivalene i Oslo, Risør, Kristiansand og Hardanger med blant annet Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Steven Isserlis, Camilla Wicks og Christian Tetzlaff.

Som pedagog har hun i en årrekke vært tilknyttet Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt, og har også undervist på sommerkurs i Valdres, Søgne, Elverum (Ungdomssymfonikerne) og PyeongChang (Korea). Hun er mangeårig sensor ved Norges musikkhøgskole, Universitetet i Tromsø og Griegakademiet på bachelor-, master- og diplomnivå.